Dikeledi Kasırgası, Madagaskar ve Mayotte’u vurdu: 3 ölü

Dikeledi Kasırgası Madagaskar’da En Az 3 Kişinin Hayatını Kaybetmesine Yol Açtı

Doğu Afrika’da etkili olan Dikeledi Kasırgası sebebiyle Madagaskar’da en az üç kişi hayatını kaybetti. The Guardian’ın haberine göre, kasırga ilk olarak 2 Ocak’ta küçük çaplı bir fırtına olarak ortaya çıktı ve Güney Asya ülkesi Endonezya ile Avustralya’da etkili oldu. Daha sonra hız kazanan kasırga, şiddetli yağış ve fırtınaları beraberinde getirdi. Dikeledi, 10 Ocak akşamı hızı saatte 74 kilometreye varan rüzgarlara ulaştı ve bir gün sonra Madagaskar’ın kuzeyinde etkili oldu.

Madagaskar’ın Kuzeyinde Şiddetli Yağışlar ve Rüzgarlar Oluştu

Kasırga sebebiyle Vohemar ve Antsiranana kentleri arasında şiddetli yağışlar ve rüzgarlar meydana geldi. Kasırganın neden olduğu olumsuz hava koşulları ve olaylar sonucunda en az üç kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, Mayotte Adası’nda Chido Kasırgası’nın yarattığı hasarın giderilmesine çalışıldığı sırada Dikeledi Kasırgası’nın etkisiyle en az 14 bin 500 kişi acil durum sığınaklarına tahliye edildi ve yağışlar dinene kadar burada kalacakları belirtildi. Kasırganın Mayotte Adası’ndan sonra güneye doğru ilerleyip ilerleyen günlerde Mozambik Kanalı’na ulaşması bekleniyor ve hızlanarak yeniden şiddetlenmesi öngörülüyor.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

CHP’li vekil Meclis’te 54 metrelik listeyi gösterdi! İşte kamuda çoklu maaş alanlar

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, TBMM Genel Kurulu’nda içinde çoklu maaş alanların listesinin bulunduğu bir kasayla kürsüye gelerek, “Bugün bu ülkede bir anne çocuğunu pazardan artıkla doyuruyor, bir baba evladına harçlık veremiyor, bir genç ülkeden gitmek için bilet parası biriktiriyor ama birileri hâlâ lüks makam odalarında 5 maaşla saltanat sürüyor” dedi.

Erdoğan’dan İran-İsrail diplomasisi: El Nayhan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Senatör Sanders’tan, Kongre onayı olmadan ABD’nin İran’a karşı askeri eylemlerini engelleyecek yasa tasarısı

Senatör Sanders’tan, Kongre onayı olmadan ABD’nin İran’a karşı askeri eylemlerini engelleyecek yasa tasarısı

Bartın merkezli 2 ilde fuhuş operasyonu

Bartın merkezli 2 ilde düzenlenen fuhuş operasyonunda 9 şüpheli gözaltına alındı.

11A’daki 2. mucize

Hindistan’ın Ahmedabad kentinde düşen uçaktaki 242 kişiden sadece 11A’daki yolcunun sağ kurtulduğu kazada bir mucize daha yaşandı. Owen Jackson adlı İngiliz yolcunun aynı koltuğa rezarvasyon yaptırdığı, iş yoğunluğu nedeniyle  bileti iki gün sonraya aldığı öğrenildi.

İsrailliler deniz yoluyla Kıbrıs’a kaçıyor: Binlerce dolar ödeyip Rumlara sığınmaya çalışıyorlar

İsrail’in İran saldırısının ardından birçok Orta Doğu ülkesinin hava sahasını kapatması nedeniyle Güney Kıbrıs Rum Kesimi bir kez daha kaçış noktası haline geldi. İran’ın misilleme saldırıları sonrası panikleyen İsrailliler, binlerce dolar ödeyerek deniz yoluyla Rumlara sığınmaya çalışıyor.