Müsavat Dervişoğlu’ndan Erdoğan’a gönderme: ‘Üzerimize operasyonlar yapılabilir’

Mersin Ziyareti: İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Mersin’e ziyaretlerde bulunmak üzere geldi ve burada önemli açıklamalarda bulundu.

Dervişoğlu, yapmış olduğu konuşmada AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik çarpıcı ifadeler kullandı. Dervişoğlu, “Milletin istemediği hiçbir şeyi ne Müsavat Dervişoğlu ne de İYİ Parti asla yapmayacaktır. Üzerimize operasyonlar yapılabilir. Türkiye düşmanlarının ortak hayalidir İYİ Partisiz meclis. Siyasi partileri millet kurar. Milletin kurduğu partileri yaşatmak da milletin işidir. Milletin kurduğu bir partiyi Tayyip Erdoğan da yok edemez” şeklinde konuştu.

‘Kutuplaşma Tehlikesi: Kürtler ve Türkler’

Dervişoğlu, Türkiye’nin hızla kutuplaşmanın tehlikeli bir girdabında ilerlediğini vurgulayarak, “İnsanların kökenlerinden kaynaklı olarak birbirine düşmanlığı üzerinden siyaset oluşturmaya çalışanlar ve bu suça başkalarını ortak etmeye kalkışanlar iyi bilsinler; binlerce yıldır bu coğrafyada bulunan vatan bizim, hepimizin. Bu vatan Türk vatanıdır ve üzerinde yaşayan millet de Türk milletidir. Devlet olma ilkesi ile bir araya gelen farklı insanların oluşturduğu bir felsefe olan millet tanımı bizde de geçerlidir. Kürt Türkmen ayrımı nedir? Binlerce yıldır bu topraklardayız. Kürtler bizim her şeyimizdir ama Abdullah Öcalan ve PKK bizim düşmanımız. Bu birlikteliği sağlamak zorundayız, farklılıklarımızın zenginlik olduğunu kabullenmeliyiz” sözleriyle konuşmasını sürdürdü.

Related Posts

İBB’ye abluka… 5. dalga operasyonda yeni gelişme: Gözaltı sayısı 34’e yükseldi

İBB’ye yönelik 5. dalga operasyonda gözaltı sayısı 34’e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de bulunuyordu…

Kürt müzakere heyeti Şam’da

İmzalanan anlaşmanın hayata geçirilmesini görüşecekler

ABD’de tanınmış eğitim kurumu MIT’de Filistin’i destekleyen öğrenci mezuniyet törenine alınmadı

MIT’de öğrenci başkanlığı yapan Megha Vemuri adlı mezun adayın, okul yönetiminin İsrail ordusuyla ortak bilimsel araştırma yapmasını eleştiren konuşmasının ardından mezuniyet törenine girişi yasaklandı.

CHP’li Ali Mahir Başarır’dan Sert Çıkış: “Bu Soruşturmalar Mafya Düzeninde Olur, Hukuk Düzeninde Değil”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, partisinin Antalya’da düzenleyeceği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi öncesinde yaptığı açıklamalarda, CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara ve yargı sürecine sert tepki gösterdi. Başarır, “Bu tip soruşturmalar ancak mafya düzeninde olur. Biz Zimbabve’nin bile gerisindeyiz” dedi.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nda yol ayrımındayız: Liderler İstanbul’da buluşabilir

Dışişleri Bakanı Fidan, Kiev’de Ukrayna lideri Zelenski ve mevkidaşı Sybiha ile görüştü. Rusya-Ukrayna Savaşı’nda “kritik bir yol ayrımına” yaklaşıldığını belirten Fidan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde” liderler düzeyinde görüşme teklifini dile getirdi. Fidan, “Trump, Putin ve Zelenski’nin bir araya gelmesiyle İstanbul’daki görüşmelerin taçlanması mümkün olabilir” dedi.

Bakan Fidan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü

Bakan Fidan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü