Kültür ve Turizm Bakanı: Son yedi yılda 8 bin 967 eser, Türkiye’ye iade edildi

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığı’nın 5. Kuruluş Yılı Kutlandı

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığı, kuruluşunun beşinci yılını kutluyor. Bu süreçte gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında son yedi yılda 8 bin 967 eser, 2002 yılından bu yana ise toplamda 13 bin 282 eser Türkiye’ye iade edildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “2018’den bu yana yaklaşık 8 bin 967 eseri ait oldukları topraklara geri getirdik. Kültürel mirasımıza sahip çıkma sorumluluğuyla kaçırılan her eserimizin izini sürmeye devam edeceğiz” dedi.

Yürütülen uluslararası iş birlikleri, hukuki süreçler ve bilimsel çalışmalar sayesinde birçok önemli eserin Türkiye’ye geri dönüşü sağlandı.

Son yıllarda Türkiye’ye kazandırılan en dikkat çekici 10 eser arasında;

  • Çingene Kızı Mozaikleri (ABD)
  • Roma Dönemi Zeugma Kökenli Stel (İtalya)
  • Kiliya Tipi İdol (ABD)
  • Mustafa Dede Tarafından İstinsah Edilen Kur’an-ı Kerim (İngiltere)
  • Roma İmparatoru Lucius Verus Heykeli (ABD)
  • Eros Başı (İngiltere)
  • Şile Bozgoca Camii Kitabesi (Hollanda)
  • Boubon Antik Kenti Kökenli Bronz Kadın Büstü (ABD)
  • Adana Ulu Camii Çinisi (İngiltere)
  • Kybele Adak Heykeli (ABD)

Related Posts

59. PISA Yönetim Kurulu Toplantısı İstanbul’da yapıldı

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, “Bugünün öğrencilerine kazandıracağımız üst düzey düşünme becerileri yarının güçlü toplumunu inşa edecektir. Milli Eğitim Bakanlığı olarak OECD ile yürüttüğümüz iş birliğini geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de aynı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğimizi vurgulamak isterim. İnanıyoruz ki bugün burada ortaya koyduğumuz vizyon sadece eğitim sistemimizi daha ileriye taşımakla kalmayacak, daha adil, daha kapsayıcı ve daha barışçıl bir dünya inşa etmemize de katkıda bulunacaktır. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam ediyoruz” dedi.

SON DEPREMLER: 5 Mayıs Kandilli Rasathanesi son dakika deprem haberleri

Son dakika deprem haberleri yakından takip ediliyor. Son depremler, Kahramanmaraş, Kütahya, Manisa, Isparta ve çevresinde günün ilk saatleri itibariyle sarsıntı hisseden pek çok kişi tarafından sorgulanıyor. Yurdun birçok noktasında meydana gelen son depremler, internet üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Konu ile ilgili son gelişme de Kahramanmaraş bölgesinden geldi. Peki, deprem mi oldu, nerede oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamalara göre son depremler listesi..

BİLSEM öğrencilerinin “Kariyer Gelişimlerinin İncelenmesi Araştırması” sonuçlandı

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Türkiye genelindeki BİLSEM’lerde eğitim alan öğrencilerle gerçekleştirilen “Ortaöğretim Kademesindeki Özel Yetenekli Öğrencilerin Kariyer Gelişimlerinin İncelenmesi Araştırması”nın sonuçları belli oldu.

YÖKDİL/2 başvuruları ne zaman? (2025 ÖSYM YÖKDİL/2 başvuru ve sınav takvimi)

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı’nın (2025-YÖKDİL/2) başvurularının ne zaman başlayacağı, bu yılın ikinci YÖKDİL sınavına katılım sağlayacak olan adayların gündeminde yer alıyor. 16 Şubat tarihinde yapılan ilk YÖKDİL sınavının sonuçları 6 Mart tarihinde duyurulmuştu. Şimdi gözler YÖKDİL/2 tarihlerine çevrildi. Peki, 2025 YÖKDİL/2 başvuruları ne zaman?

2025 ALES/1 sınav sonuçları açıklandı mı? ÖSYM ALES sonuçlarına nereden bakılır?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2025-ALES/1) 13 Nisan’da düzenlendi. Sınava giren adaylar sonuçları araştırıyor. Peki, 2025 ALES/1 sınav sonuçları açıklandı mı? ÖSYM ALES sonuçlarına nereden bakılır?

Yapay zekayı kullanarak İzmir’i çocuk gözüyle anlattılar

İzmir’de Eğitim Bilişim Ağı (EBA) İçerik Geliştirme Ekibi Robokod ‘Hayalden Kitaba: Düşlerini Kodlayan Çocuklar Atölyesi’ projesi kapsamında Buca 30 Ağustos Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencileri, İzmir ile ilgili hikayeler yazıp yapay zeka araçlarını kullanarak içeriklerini dijital formata dönüştürdü. ‘İzmir’in Hikayeleri’ başlığı altında bir e-kitapta toplanan hikayelerin, çocukların hayal gücüyle kaleme alındığını söyleyen proje koordinatörü Gürnüş Öztürk, “Çocuk gözüyle İzmir’i yazdılar. Türkiye’nin, belki dünyanın herhangi bir yerinden İzmir’i diğer çocuklar, çocuk gözüyle okuyabilecek” dedi.