Afyonkarahisarlı Öğrenciler Klavye Şampiyonasında Zafer Yakaladı

Afyonkarahisarlı öğrenciler klavye şampiyonasında büyük başarı elde etti

Hedefleri dünya şampiyonluğu olan Afyonkarahisarlı öğrenciler, Türkiye’nin önemli klavye yarışmalarından biri olan 22. İhsan Yener Türkiye İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda büyük bir etki yarattılar.

54 il ve Lefkoşa’dan 80 okuldan toplam 876 öğrencinin katıldığı yarışmada, Afyonkarahisarlı öğrencilerden tam 3 Türkiye birincisi çıkmayı başardı.

18 Mart – 18 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen çevrim içi şampiyona, Anadil ve Çok Dilli olmak üzere iki ana kategoride yapıldı ve toplam 8 farklı klasmanda değerlendirildi. Afyonkarahisarlı öğrenciler, her iki kategoride de üstün performans sergileyerek dikkatleri üzerlerine çekti.

Şampiyonada Türkiye birinciliği elde eden öğrenciler, 28 Nisan’da sona erecek olan Dünya İnternet Bilgisayar Klavye Şampiyonası’nda ülkemizi temsil etme hakkı kazandılar. Yarışmanın amacı, F klavyenin bilimsel yöntemlerle on parmakla kullanımını yaygınlaştırmak olarak belirlendi.

Dereceye giren öğrenciler, yerli ürünleri tercih etmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Öğrenciler, Dünya Şampiyonası için Veysel Eroğlu Gençlik Merkezi’nde çalışmalarına devam edeceklerini ifade ettiler.

Afyonkarahisar Gençlik Merkezi Müdürü Hasan Hüseyin Bala da, öğrencilerin başarılarından gurur duyduklarını ve dünya şampiyonluğunu hedeflediklerini söyledi. Uzun süredir emek verilen çalışmaların karşılığını almaktan mutluluk duyduklarını belirten Bala, gençlerin Türkiye finallerinde gösterdikleri performansı Dünya Şampiyonası’nda da sergileyeceklerine inandıklarını ifade etti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Dev boyutta deri sandaletler keşfedildi! Neden bu kadar büyük olduğunu açıklayamadılar

İngiltere’nin kuzeyinde yer alan Roma dönemine ait Magna kalesinde yapılan kazılarda, 30 santimetreden uzun, dev boyutta deri sandalet tabanları bulundu. Kazılarda ortaya çıkarılan sekiz adet ekstra büyük boy deri sandalet, kalede bugüne kadar bulunan toplam ayakkabıların dörtte birini oluşturuyor.

106 yıllık otomotiv devi logosunu değişti

Ünlü otomobil markası Bentley beşinci kez logo değişikliğine gitti.

Dünya Motosurf Şampiyonası Çeşme’de sona erdi

Türkiye’de ilk kez Çeşme’de gerçekleştirilen Dünya Motosurf Şampiyonası tamamlandı. Altınkum Plajı’nda organize edilen şampiyonaya 17 ülkeden 80 sporcu katıldı.

Video üreten yapay zeka Google Veo’ya rakip geldi: Midjourney V1

Yapay zekâ destekli görsel üretimiyle tanınan Midjourney, merakla beklenen video oluşturma modeli “V1”i duyurdu. Artık kullanıcılar, bir görsel yükleyerek bu görselden beşer saniyelik dört farklı video elde edebilecek. V1 modeli sadece Discord üzerinden ve ilk aşamada sadece web’de kullanılabiliyor.

‘Yarının Teknoloji Liderleri’ yarışmasında kazananlar belli oldu

Turkcell’in, gençleri teknolojiye yönlendirmek ve potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği “Yarının Teknoloji Liderleri” yarışmasında, kazanan projeler belli oldu.

Yeni Apple güncellemeleri cihazları değiştirecek

iOS 19 ile tüm Apple cihazlarının değişim geçirmesi bekleniyor.