Doğal gaz ithalatı şubatta arttı

Enerji Piyasasında İthalat Rakamlarında Artış!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun yayınladığı “Doğal Gaz Piyasası Sektör Raporu”na göre, şubatta yapılan doğal gaz ithalatı geçen yıla göre %16,6 artarak 6 milyar 433 milyon metreküpe ulaştı. Bu ithalatın 3 milyar 370 milyon metreküpü boru hatları aracılığıyla yapılırken, 3 milyar 62 milyon metreküpü ise sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tesisleri tarafından gerçekleştirildi.

Rusya’dan yapılan 2 milyar 410 milyon metreküplük doğal gaz ithalatıyla şubattaki en büyük tedarikçi konumunda bulunurken, ABD 2 milyar 19 milyon metreküp ve Azerbaycan 876 milyon metreküp ile onu takip etti. İran’dan ise 83 milyon metreküp boru gazı ithalatı gerçekleşti.

Bu dönemde ayrıca Cezayir’den 334 milyon metreküp, Nijerya’dan 288 milyon metreküp, Trinidad ve Tobago’dan 164 milyon metreküp, Kamerun’dan 91 milyon metreküp, Umman’dan 90 milyon metreküp ve Mozambik’ten 74 milyon metreküp LNG ithal edildi.

Konutlarda Doğal Gaz Tüketimi Arttı!

Türkiye genelinde doğal gaz tüketimi ise şubatta geçen yıla göre %19,1 artışla 7 milyar 550 milyon metreküpe yükseldi. Sanayi sektöründe tüketim %0,9 artarak 1 milyar 154 milyon metreküpe çıktı. Elektrik santrallerindeki doğal gaz tüketimi ise %156,9 artışla 1 milyar 338 milyon metreküpe ulaştı.

Öte yandan konutlardaki doğal gaz tüketimi %6 artarak 3 milyar 793 milyon metreküpe ulaştı. Türkiye’nin şubat ayı doğal gaz stok miktarı ise geçen yıla göre %50,8 azalarak yaklaşık 2 milyar 638 milyon metreküpe geriledi. Bu stokun 2 milyar 368 milyon metreküpü yer altı depolama tesislerinde bulunurken, 270 milyon metreküpü LNG terminallerinde saklanmaktadır.

Related Posts

Son dakika duyurdular: Kurumlar vergisi ödeme süresi uzatıldı

Kurumlar Vergisi Beyannameleri ile bunlara tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Euro Bölgesi’nde ekonomiye güven nisanda azaldı

Euro Bölgesi’nde nisanda ekonomi güven endeksi aylık bazda 1,4 puan düşerek 93,6’ya indi.

Bakan Işıkhan’dan kamu işçisinin zam sürecine dair açıklama: Pazarlık devam ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu işçisinin zam sürecine dair açıklamasında, “Reel ekonomik dengeleri gözetiyoruz, işçi kesiminin maksimum faydayı alacağı bir rakam üzerinde çalışıyoruz” dedi.

Uyarı yapıldı: 4 milyon 237 bin kişinin ehliyeti geçersiz olabilir!

Eski tip sürücü belgesi kullanan 4 milyon 237 bin kişi, 31 Temmuz’a kadar yenileme işlemi yapmazsa ehliyetleri geçersiz hale gelecek.

Çayırhan’da neler oluyor?

Özelleştirme süreci tepki çeken Çayırhan ihalesinden bu yana 52 gün geçti ama iktidardan devir ya da iptal yönünde bir karar çıkmadı. Sürece ilişkin soru işaretleri arttı.

Yalnızca afet sonrası çözüm olarak görülen konteynerler seçenek haline geldi: Yurttaş çare arıyor

Bir yandan artan fiyatlar nedeniyle konut alamayan diğer yandan deprem nedeniyle güvensiz binalarda yaşamak istemeyen vatandaşın prefabrik konuta ilgisi arttı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir