Türkiye’nin nükleer denizaltı hedefi resmen doğrulandı

Türkiye’nin Deniz Kuvvetleri Stratejik Hedefleri

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Warships International Fleet Review dergisine özel röportajında Türkiye’nin milli denizaltı projeleriyle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Tatlıoğlu, Türkiye’nin milli denizaltı projeleri kapsamında birden fazla platform üretmeyi ve bu alanda ihracat yapmayı hedeflediğini ve aynı zamanda nükleer güçle çalışan denizaltı projesinin de planlandığını duyurdu.

MİLDEN Projesi ve Nükleer Denizaltı Hedefi

Tatlıoğlu, Milli Denizaltı (MİLDEN) projesine ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tamamen yerli tasarıma sahip ve dışa bağımlı olmayan bir denizaltı inşa etme hedefinin uzun yıllardır devam ettiğini belirtti. Oramiral, projenin stratejik bağımsızlık ve ihracat potansiyeli taşıdığını vurgulayarak, Milli Denizaltı’nın inşa sürecinin Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda başladığını açıkladı.

Reis sınıfı denizaltılarla elde edilen teknolojik yeteneklerin ardından Gölcük Tersanesi’nde denizaltı inşa kabiliyetinin devam ettirileceğini belirten Tatlıoğlu, nükleer güçle çalışan denizaltıların inşası konusunda önemli bir adım atacaklarını dile getirdi. Ayrıca, MİLDEN kapsamında üretilecek platformların müttefik ve dost ülkelere ihraç edileceğinin de altını çizdi.

Deniz Kuvvetleri Modernizasyonu ve Stratejik Hedefler

Tatlıoğlu’nun stratejik hedeflerine göre, Türkiye’nin donanma modernizasyonu sadece bölgesel güvenliği artırmakla kalmayacak, aynı zamanda küresel düzeyde etkisini genişleterek stratejik bir varlık oluşturacak. Bu dönüşüm; Milli Uçak Gemisi, MİLDEN denizaltıları, TF-2000 muhripleri, İ sınıfı fırkateynler, Hisar sınıfı karakol gemileri ve insansız hava aracı (İHA) filoları projeleriyle gerçekleşecek.

Türkiye’nin hedefleri arasında dünyanın ilk beş deniz hava kuvvetinden biri olmak, donanmanın operasyonel menzilini genişletmek, Akdeniz’den Pasifik Okyanusu’na kadar stratejik varlığını göstermek, Mavi Vatan doktrinini güçlendirmek ve denizlerdeki egemenlik haklarını güvence altına almak yer alıyor.

Related Posts

Otomotiv devinin yeni logosunu kimse anlayamadı

Otomotiv dünyasında tanıdık bir isim, radikal bir kimlik değişimine hazırlanıyor. Lüks SUV denildiğinde akla gelen ilk markalardan Range Rover, sade ama tartışmalı bir logo tasarımıyla gündemde.

Dev boyutta deri sandaletler keşfedildi! Neden bu kadar büyük olduğunu açıklayamadılar

İngiltere’nin kuzeyinde yer alan Roma dönemine ait Magna kalesinde yapılan kazılarda, 30 santimetreden uzun, dev boyutta deri sandalet tabanları bulundu. Kazılarda ortaya çıkarılan sekiz adet ekstra büyük boy deri sandalet, kalede bugüne kadar bulunan toplam ayakkabıların dörtte birini oluşturuyor.

106 yıllık otomotiv devi logosunu değişti

Ünlü otomobil markası Bentley beşinci kez logo değişikliğine gitti.

Dünya Motosurf Şampiyonası Çeşme’de sona erdi

Türkiye’de ilk kez Çeşme’de gerçekleştirilen Dünya Motosurf Şampiyonası tamamlandı. Altınkum Plajı’nda organize edilen şampiyonaya 17 ülkeden 80 sporcu katıldı.

Video üreten yapay zeka Google Veo’ya rakip geldi: Midjourney V1

Yapay zekâ destekli görsel üretimiyle tanınan Midjourney, merakla beklenen video oluşturma modeli “V1”i duyurdu. Artık kullanıcılar, bir görsel yükleyerek bu görselden beşer saniyelik dört farklı video elde edebilecek. V1 modeli sadece Discord üzerinden ve ilk aşamada sadece web’de kullanılabiliyor.

‘Yarının Teknoloji Liderleri’ yarışmasında kazananlar belli oldu

Turkcell’in, gençleri teknolojiye yönlendirmek ve potansiyellerini ortaya çıkarmak amacıyla bu yıl ilk kez düzenlediği “Yarının Teknoloji Liderleri” yarışmasında, kazanan projeler belli oldu.