ABD Başkanı Trump, Orta Doğu turunun ilk ayağı Suudi Arabistan’da; görüşmelerin gündeminde ne var?

Trump, Orta Doğu Turunun İlk Ayağı Suudi Arabistan’a Varış Yaptı

ABD Başkanı Donald Trump, 13-16 Mayıs tarihlerinde üç ülkeyi kapsayan Orta Doğu turunun ilk ayağı Suudi Arabistan’a vardı. Bu tur, Trump’ın ilk resmî devlet ziyareti olma özelliği taşıyor.

Trump’ın Suudi Arabistan’daki temaslarında, Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile Suudi Arabistan Kraliyet Divanı’nda görüşmesi ve Suudi Arabistan-ABD Yatırım Forumu’na katılması bekleniyor. Havalimanında Trump’ı karşılayan ise Veliaht Prens Muhammed bin Selman oldu.

Önümüzdeki günlerde Trump’ın ziyareti sırasında ABD ile Suudi Arabistan arasında çeşitli ticari, siyasi ve askeri meseleler ele alınacak. Suudi Arabistan’ın ABD’ye 600 milyar dolarlık yatırım vaat etmesi beklenirken, Trump’ın da Suudi Arabistan’dan 1 trilyon dolarlık yatırım çekmeyi planladığı belirtiliyor.

ABD Başkanı, ziyaretinde bölgesel ve uluslararası konuları da masaya yatıracak. İran ile ABD arasındaki nükleer müzakereler, Yemen’deki Husilerin durumu, Gazze’deki ateşkes, İsrail ile ilişkiler ve Ukrayna-Rusya savaşı gibi konularda görüşmeler yapılacak.

Ayrıca, Suudi Arabistan’ın nükleer programının başlatılması da gündeme gelecek. Suudi Arabistan, nükleer enerji programını başlatma isteğini uzun süredir dile getirirken, ABD’nin bu konudaki tutumunun nasıl olacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

  • Trump’ın Suudi Arabistan ziyareti
  • ABD-Suudi Arabistan ilişkileri
  • Orta Doğu’daki gelişmeler

Bu ziyaretin sonuçları ve bölgedeki gelişmeler hakkında detaylar ilerleyen günlerde netleşecek. (AA)

Related Posts

Ümit Özdağ’dan ‘Saraçhane’ mesajı: Nedenlerini tek tek açıkladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. gününde Saraçhane’de düzenlenecek olan mitinge yönelik partisinin aldığı katılmama kararına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

LeMan Dergisi’ne erişim engeli

LeMan Dergisi’nin internet sitesi ve X hesabı Türkiye’den erişime engellendi.

David Lammy Ankara’da: Bakan Fidan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Lammy ile bir araya geldi.

60 füze, 477 dron… Rusya’dan Ukrayna’ya dev hava saldırısı

SON dönemde Ukrayna’ya yönelik saldırılarını yoğunlaştıran Rusya, önceki gece bugüne kadarki en büyük hava saldırılarından birini düzenledi.

Resmî Gazete’de bugün (30 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (30 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Ünlü deprem uzmanı 80 kişinin kanserden öldüğü ili hatırlattı: Sebebi radyoaktivite mi?

Emekli Jeolog Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon’da 2017 yılında 80 kişinin kanser nedeniyle öldüğünü hatırlatarak, bölgenin Kuzey Amerika’daki jeolojik yapıya benzediğini, bölgede her yıl 20 bin kadar insanın doğal radyoaktividen kansere yakalandığına dikkat çekti.