Güney Kore’de sıkıyönetim soruşturmasında Devlet Başkanı Yoon için tutuklama talep edildi

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol Hakkında Tutuklama Talebi

Güney Kore’de 3 Aralık’taki sıkıyönetim ilanıyla ilgili yürütülen soruşturmada Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol için tutuklama talep edildiğine dair haberler geliyor.

Yonhap’ın haberine göre, Yolsuzluk Soruşturma Ofisi (CIO) ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Savunma Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında üst düzey görevliler, Yoon’un tutuklanması için Seul Batı Bölge Mahkemesine başvuruda bulundular.

Yürütülen soruşturmada “ayaklanma” ve “görevi kötüye kullanma” şüpheleriyle karşı karşıya kalan Yoon, üç kez ifadeye çağrıldığı halde buna yanıt vermediği gerekçesiyle tutuklanması istendi.

Yoon’un avukatlarından Yun Gap-geun, CIO’nun “ayaklanma” şüphesiyle ilgili soruşturma yapma yetkisinin olmadığını iddia ederek, talebe karşı yasal önlemler alacaklarını belirtti.

Güney Kore tarihinde bir Devlet Başkanı için tutuklama talebinde bulunulması ise tarihi bir olay olarak kayda geçti.


Sorgu: Bir kız çocuğu neden babasını öldürmek ister?


Related Posts

Kürt müzakere heyeti Şam’da

İmzalanan anlaşmanın hayata geçirilmesini görüşecekler

ABD’de tanınmış eğitim kurumu MIT’de Filistin’i destekleyen öğrenci mezuniyet törenine alınmadı

MIT’de öğrenci başkanlığı yapan Megha Vemuri adlı mezun adayın, okul yönetiminin İsrail ordusuyla ortak bilimsel araştırma yapmasını eleştiren konuşmasının ardından mezuniyet törenine girişi yasaklandı.

CHP’li Ali Mahir Başarır’dan Sert Çıkış: “Bu Soruşturmalar Mafya Düzeninde Olur, Hukuk Düzeninde Değil”

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, partisinin Antalya’da düzenleyeceği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” mitingi öncesinde yaptığı açıklamalarda, CHP’li belediyelere yönelik operasyonlara ve yargı sürecine sert tepki gösterdi. Başarır, “Bu tip soruşturmalar ancak mafya düzeninde olur. Biz Zimbabve’nin bile gerisindeyiz” dedi.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nda yol ayrımındayız: Liderler İstanbul’da buluşabilir

Dışişleri Bakanı Fidan, Kiev’de Ukrayna lideri Zelenski ve mevkidaşı Sybiha ile görüştü. Rusya-Ukrayna Savaşı’nda “kritik bir yol ayrımına” yaklaşıldığını belirten Fidan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğinde” liderler düzeyinde görüşme teklifini dile getirdi. Fidan, “Trump, Putin ve Zelenski’nin bir araya gelmesiyle İstanbul’daki görüşmelerin taçlanması mümkün olabilir” dedi.

Bakan Fidan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü

Bakan Fidan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ile görüştü

İmamoğlu: Gram cesaretiniz varsa koyun sandığı milletin önüne

İmamoğlu, “Korku bacayı sarmış. Siz ne kadar engellerseniz, biz o kadar büyürüz.” düşüncesini dile getirdi.