Yoksulluk sınırı 4 asgari ücrete dayandı: Açlık sınırı asgari ücretin üzerinde!

Ankara’da Ailelerin Temel İhtiyaç Maliyetleri Arttı

Türk-İş Konfederasyonu tarafından her ay düzenli olarak yapılan araştırma sonuçlarına göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı beslenmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı 25.092 TL’ye yükseldi. Ayrıca, ailenin diğer zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak için yapması gereken toplam aylık harcamaların tutarı ise 81.733 TL olarak belirlendi.

Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 32.463 TL olarak hesaplandı.

Yapılan çalışmada vurgulanan noktalar şunlar:

İnsan onuruna uygun bir yaşam sürdürmek için gerekli olan gelir düzeyinin asgari ücretle karşılanamayacağı vurgulandı. Mayıs ayı itibariyle bir çalışanın asgari yaşam maliyeti olan 32.463 TL, asgari ücretten 10.359 TL fazladır. Türk-İş verilerine göre, Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda masrafı bir önceki aya göre yüzde 4,40 artış göstermiştir. On iki aylık değişim yüzde 32,28 olurken, yıllık artış yüzde 47,62 olarak gerçekleşmiştir.

Related Posts

Enflasyon verilerinin ardından borsa yükselişe geçti: Bankacılıkta yükseliş yüzde 4’ü aştı

Enflasyon verilerinin ardından borsa yükselişe geçti: Bankacılıkta yükseliş yüzde 4’ü aştı

Türkiye’ye 757 milyon Euro’luk yeni finansman

Türkiye’ye 757 milyon Euro’luk yeni finansman

AB’den ABD’ye rest: Tarifelerde uzlaşılamaması halinde önlem alınacak

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Olof Gill, ABD ile tarifeler konusunda müzakerelerin hızlandığını, ancak görüşmelerde bir sonuca ulaşılmaması halinde karşı önlemler alacaklarını ifade etti.

IATA, küresel hava yolu şirketlerinin bu yılki kar tahminini düşürdü

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), hava yolu şirketleri için bu yıla yönelik net kar tahminini 600 milyon dolar düşürerek 36 milyar dolara revize etti.

Savunma Sanayii Başkanı Görgün: Savunma ve havacılık ihracatımız arttı

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, “2025’in ilk 5 ayında savunma ve havacılık ihracatımız, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artışla 2 milyar 980 milyon dolar olarak kaydedildi” dedi.

Türk tekstil devi satın almıştı: Ünlü giyim markası iflas sürecine girdi

Geçtiğimiz yıl yaşadığı iflas tehlikesinin ardından Türk tekstil devi Migiboy tarafından satın alınan giyim markası ‘Naf Naf’, yeniden iflas sürecine girdi. Sendikalar, Naf Naf yönetiminin ‘adli kayyımlık’ başvurusunda bulunduğunu açıkladı.