İran basını duyurdu: 3 Avrupa ülkesi ile nükleer müzakereler yeniden başlayacak

İran, Avrupa Ülkeleriyle Nükleer Müzakereleri Yeniden Başlatmak İçin Anlaşmaya Vardı

İran’ın Almanya, Fransa ve İngiltere ile nükleer müzakereleri yeniden başlatmak için anlaşmaya vardığı bildirildi. Tesnim’in haberine göre, Tahran yönetimi ile Avrupa ülkeleri arasında nükleer müzakerelerin yeniden başlaması konusunda prensipte anlaşma sağlandı.

Henüz belirlenmeyen bir tarihte gerçekleşecek görüşmeler hakkında bilgi veren Tesnim, görüşmenin yeri ve zamanı konusunda halen görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. Habere göre, gelecek hafta yapılması planlanan görüşmelerin hangi ülkede gerçekleşeceği netlik kazanmamış durumda.

Geçmişte İstanbul ve Cenevre’de toplantılar düzenlenen nükleer müzakerelerde, İran ile üç Avrupa ülkesi arasındaki ilişkilerin gerginliği devam ediyor. Fransa, İngiltere ve Almanya, İran’ı anlaşmayı ihlal etmesi durumunda BM yaptırımlarını geri getirme tehdidi ile karşı karşıya bırakmıştı. Özellikle Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, İran’a ağustos ayı sonuna kadar süre vermişti.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Avrupalı mevkidaşlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde, nükleer meselelerde ilerleme sağlamak için adil ve dengeli bir anlaşmanın şart olduğunu vurgulamıştı. Arakçi, AB/E3 ülkelerini taraflı politikaları terk ederek sorumlu davranmaya çağırmıştı.

Related Posts

Rusya’da 7.6 büyüklüğünde deprem

Rusya’daki Kamçatka Yarımadası’nda 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi.

Ekvador’da bara silahlı saldırı: Dokuz kişi öldü

Ekvador’un güneybatısında bir havuz barına düzenlenen silahlı saldırıda dokuz kişi yaşamını yitirdi, iki kişi yaralandı.

Türkiye’ye 15 Suçlu İadesi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, 15 suçlunun yurt dışından Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı.

ABD’nin Suriye Temsilcisi Barrack, SDG Komutanı Mazlum Abdi ile görüştü

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi Büyükelçi Thomas J. Barrack, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi ile görüşme yaptı. Görüşmede Suriye’deki mevcut durum ile sükunetin ve istikrarın yeniden sağlanması için atılması gereken acil adımlar ele alındı.

AB, 4 Türk şirketi kara listeye aldı

AAvrupa Birliği (AB), Ukrayna’ya karşı savaşından dolayı Rusya’nın petrol ve enerji sektörlerini hedef alan 18. yaptırım paketinde mutabakata vardı. Listede 4 Türk şirketi yer aldı.

Kocaeli’de motosiklet kaldırıma çarptı: 1’i ağır 2 yaralı

Kocaeli’de motosikletin kaldırıma çarpması sonucu 1’i ağır 2 kişi yaralandı.