ABD’de üniversiteler’den, uluslararası öğrencilere “Trump göreve başlamadan kampüse dönme” çağrısı

ABD Üniversiteleri Uluslararası Öğrencilere ‘Trump Göreve Başlamadan Kampüse Dönün’ Çağrısı Yapıyor

ABD’nin seçilmiş başkanı Donald Trump‘ın ilk dönemine benzer şekilde bazı ülkelere seyahat ve vize yasağı getirebileceğinden endişe eden bazı üniversiteler, uluslararası öğrencilerine “Trump göreve başlamadan kampüse dönün” çağrısı yapıyor.

ABD’de 1,1 milyondan fazla uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapan üniversitelerin bazıları, Trump’ın görevi devraldıktan sonra yaşanabilecek gelişmelere karşı şimdiden tedbir almaya başladı. CNN’in derlediği bilgilere göre, en fazla yabancı öğrenciye ev sahipliği yapan New York Üniversitesi (NYU) başta olmak üzere Cornell Üniversitesi ve Güney California Üniversitesi gibi birçok büyük üniversitenin yönetimi, öğrencilerini Trump dönemi konusunda uyardı.

Halen kış tatilinde olan uluslararası öğrencileri, 20 Ocak 2025’te gerçekleştirilecek yemin töreninden önce ABD’ye dönmeleri konusunda uyaran üniversiteler, bu süreçte Trump’ın seyahat ve vize yasağı getirebileceği konusundaki endişelerini aktardı. 2017’de başkanlık koltuğuna oturduğu dönemde bazı ülkelere seyahat yasağı getiren Trump’ın uygulamalarına atıf yapan üniversite yönetimleri, yeni dönemde neyle karşılaşacaklarından emin olmadıklarını belirterek öğrencilerden kampüse 20 Ocak’tan önce dönmelerini istedi.

Trump’ın Seyahat Yasağı

ABD Başkanı seçilen Trump, ilk başkanlığı döneminde, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkeden ABD’ye girişlere kısıtlamalar getirmiş, bu politikası nedeniyle, o sırada yurt dışında bulunan binlerce öğrenci mahsur kalmıştı.

Trump, bu yıl seçim kampanyaları sırasında, düzensiz göçmen sorunuyla ilgili sınırları kapatmayı ve söz konusu “seyahat yasağını” daha da güçlendirerek geri getirmek istediğini dile getirmişti. ABD Dışişleri Bakanlığınca kısmen finanse edilen bir veri projesi olan Open Doors’a göre, 2023-24 akademik yılında ülke dışından 1,1 milyondan fazla öğrenci ABD’deki kolej ve üniversitelere kayıt yaptırdı.

ABD’de Hindistan’dan gelen öğrenciler ilk sırada yer alırken, onu Çin ve Güney Kore takip ediyor. Hint ve Çinli öğrencilerin toplamı, ABD’deki tüm uluslararası öğrencilerin yarısından fazlasını oluşturuyor.

Related Posts

İngiltere’den 14 yıl sonra Şam’a ilk ziyaret! Suriye’ye rekor insani yardım

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Şam’da Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara ile görüştü. Bu, İngiltere’den 14 yıl aradan sonra Şam’a bakanlık düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret oldu. İngiltere’nin 94.5 milyon sterlin insani yardım, kimyasal silahların imhası için 2 milyon sterlin yardım yapacağı duyuruldu. 

AKP’li Sayan’dan belediye operasyonları için dikkati çeken iddia: Bu sadece ‘le le’si, bir de ‘lo lo’su var ki, orası tam bir felaket

AKP’li Sayan’dan belediye operasyonları için dikkati çeken iddia: Bu sadece ‘le le’si, bir de ‘lo lo’su var ki, orası tam bir felaket

Zambiya’da safari faciası: Fil saldırısında iki turist hayatını kaybetti

Zambiya’nın doğusundaki South Luangwa Ulusal Parkı’nda gerçekleştirilen yürüyüş safarisinde bir dişi filin saldırısı sonucu Yeni Zelanda vatandaşı 67 yaşındaki Alison Jean Taylor ve 68 yaşındaki İngiltere vatandaşı Easton Janet Taylor hayatını …

Son Dakika… Marmaray istasyonuna direk devrildi!

Son Dakika Haberi… Marmaray İçmeler İstasyonu hattına direk devrildi. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmazken, seferlerin gecikmeli yapılacağı kaydedildi.

Trump: Beyaz Saray’da UFC dövüşü yapacağız

ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin 250’nci yıl dönümünü kutlamak amacıyla 2026 yılında Beyaz Saray’ın, UFC şampiyonluk maçına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Milas’ta kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Muğla’nın Milas ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan bir yaya, kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza, Beçin Mahallesi’nde meydana geldi.