AKP’li vekilin kardeşine ait kaçak yapı mühürlendi


Kocaeli İzmit’te AKP’li Milletvekilinin Kız Kardeşine Ait Kaçak Yapı Mühürlendi

Kocaeli İzmit’te AKP’li milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun kız kardeşi ve danışmanına ait bir yapı, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle İzmit Belediyesi tarafından mühürlendi.

İzmit Orhaniye’de bir arazide ağaçların yol açmak amacıyla kesildiğini fark eden yurttaşlar durumu yetkililere bildirdi. Ardından İzmit Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Nazım Gençtürk, yapıyı yerinde tespit etmek amacıyla alana gitti.

Burada AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu’nun kardeşi ve danışmanına ait kaçak yapının tespit edildiğini belirten Gençtürk, gözaltına alındı. Ancak Kocaeli Adliyesi’ne ifade verdikten sonra serbest bırakıldı.

Belediye Yetkilileri Alanda İnceleme Yaptı

İzmit Belediyesi, iddiaların ardından harekete geçerek yapıların ruhsatsız olduğunu tespit etti. Yapıların ruhsatsız olmasının ardından 3194 Sayılı İmar Kanunu’na göre Yapı Tatil Tutanağı düzenlenerek mühürlendi. Ayrıca, maliye hazinesine ait orman alanından geçen yola taş duvar ve demir kapı konulduğu belirlendi. Belediye ayrıca durumu Orman Müdürlüğü’ne bildirdi.

CHP İzmit İlçe Başkanlığı Konuyla İlgili Açıklama Yaptı

CHP İzmit İlçe Başkanlığı, konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, taşınmazda ruhsatsız yapılar bulunduğu ve hazineye ait orman alanının isgal edilerek usulsüz yol çekildiği belirtildi. İzmit Belediyesi tarafından yapılan incelemeler sonucunda yapının ruhsatsız olduğu ve gerekli işlemlerin başlatıldığı açıklandı.



Related Posts

Londra’da yolcu uçağı düştü, uçak alev alev yandı

Londra’da bir yolcu uçağı, havalandıktan saniyeler sonra düştü. Alev topuna dönen uçaktaki ölen ve yaralananların sayısına ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Akülü aracıyla site havuzuna düşen çocuk hayat mücadelesi veriyor

Samsun’un Atakum ilçesinde Ö.A.I. (4), akülü arabasıyla sitenin havuzuna düştü. Havuzdan çıkarılıp kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ö.A.I.’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

İran basını: Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail saldırısında yaralandı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın İsrail’in 16 Haziran’da Tahran’a düzenlediği bir saldırıda yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak Astana’da temaslarda bulundu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kazakistan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Sultan Kamaletdinov’un resmi davetiyle Astana’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İngilizin kaçak villasının yıkımına ‘borç’ engeli

Antalya’nın Demre ilçesinde ‘Kekova’ olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası’nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes’in pandemi döneminde denize sıfır inşa edilen, yıkım kararı Danıştay tarafından da onanan kaçak villanın yıkım ihalesini alan firmanın SGK borcu nedeniyle sözleşme imzalanamadı. Mühürlü olması gereken villanın turizm amaçlı kiraya verildiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi konuşması İsrail’den Yunanistan’a manşetlerde: ‘Tarihte yeni bir sayfa açıldı’

Dünya, terör örgütü PKK’nın silah bırakma töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü AK Parti Kızılcahamam Kampı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmaya kilitlendi. Erdoğan’ın 47 yıllık terör belasını bitmek üzere olduğunu …