Ankara’da sahte belge soruşturması: 15 şüpheli tutuklandı

Elektronik İmza Taklit İddialarına Yönelik Operasyon: 15 Kişi Tutuklandı

Bazı kamu kurumlarında görevli yöneticilerin elektronik imzalarını taklit ederek sahte belge düzenledikleri iddiasıyla yapılan operasyonda, 15 kişi tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen ve daha sonra Ankara Adliyesi’ne sevk edilen 67 şüpheliden 9’u savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 58 şüpheli ise nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Zanlılardan 15’i “resmi belgede sahtecilik”, “Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanuna Muhalefet” ve “bilişim sistemine girme” suçlarından tutuklandı. Diğer 43 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Operasyonun Detayları

Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, Gazi Üniversitesi ve Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri adına sahte elektronik imzalar kullanılarak sahte üniversite mezuniyet belgesi düzenlendiği tespit edilmişti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, sahte belgelerin elektronik imzalarının kamu kurumlarına ait sistemlere yetkisiz erişim sağlamak amacıyla kullanıldığını belirledi.

Gazi Üniversitesi’nde 6 kişi adına sahte mezuniyet belgesi oluşturulduğu ve Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde 90 kişinin sürücü belgesi sonuçlarının değiştirildiği ortaya çıktı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, 7 Ocak’ta 23 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi ve 67 kişi gözaltına alındı.

Related Posts

Ümit Özdağ’dan ‘Saraçhane’ mesajı: Nedenlerini tek tek açıkladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. gününde Saraçhane’de düzenlenecek olan mitinge yönelik partisinin aldığı katılmama kararına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

LeMan Dergisi’ne erişim engeli

LeMan Dergisi’nin internet sitesi ve X hesabı Türkiye’den erişime engellendi.

David Lammy Ankara’da: Bakan Fidan ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı David Lammy ile bir araya geldi.

60 füze, 477 dron… Rusya’dan Ukrayna’ya dev hava saldırısı

SON dönemde Ukrayna’ya yönelik saldırılarını yoğunlaştıran Rusya, önceki gece bugüne kadarki en büyük hava saldırılarından birini düzenledi.

Resmî Gazete’de bugün (30 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de bugün (30 Haziran 2025 Resmî Gazete kararları)

Ünlü deprem uzmanı 80 kişinin kanserden öldüğü ili hatırlattı: Sebebi radyoaktivite mi?

Emekli Jeolog Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon’da 2017 yılında 80 kişinin kanser nedeniyle öldüğünü hatırlatarak, bölgenin Kuzey Amerika’daki jeolojik yapıya benzediğini, bölgede her yıl 20 bin kadar insanın doğal radyoaktividen kansere yakalandığına dikkat çekti.