Avrupa Birliği’nden çiftçisini rahatlatacak adım: Bürokrasi azalıyor, destek artıyor

AB Tarım Politikasında Değişiklik Yapıyor

Avrupa Birliği (AB), çiftçilerin tarımsal desteklere erişimini kolaylaştırmayı planlıyor. AB Komisyonu, çiftçilerin yaşadığı idari yükü azaltacak ve çevre kurallarını hafifletecek bir dizi önlem içeren bir paket hazırladı.

AB Komisyonundan yapılan açıklamada, Ortak Tarım Politikası’nı basitleştirerek çiftçilere destek olmayı ve rekabet güçlerini artırmayı amaçladıkları belirtildi.

Yeni Torba Yasası Çiftçileri Destekleyecek

Yapılan açıklamada, yeni torba yasanın çiftçilerin idari yükünü hafifletmeyi, kontrolleri etkinleştirmeyi ve yatırım ihtiyaçlarını karşılamayı hedeflediği vurgulandı. Bu değişikliklerle çiftçilere yıllık 1,58 milyar euro ve ulusal idarelere de 210 milyon euro tasarruf sağlanması hedefleniyor.

Ayrıca, çiftçilere yönelik ödemelerde esneklik sağlanacağı ve belirli çevre kurallarından muafiyetler getirileceği belirtildi. Küçük ölçekli çiftçilere yönelik teşviklerin artırılacağı ve organik çiftliklerin AB fonlarına daha kolay erişebileceği ifade edildi.

AB Ülkelerindeki Çiftçiler Tarımsal Politikalardan Memnun Değil

Geçen yıl artan üretim maliyetleri ve dış ülkelerden gelen ucuz tarım ürünleri nedeniyle Avrupa’daki çiftçiler isteklerini açıkça dile getiriyor. AB’nin tarım politikaları, çevre ve iklim hedefleri, desteklemedeki kesintiler ve yüksek enerji maliyetleri gibi konularda çiftçilerin endişelerine neden oluyor.

Söz konusu torba yasa teklifi, AB üyesi ülkeler ve Avrupa Parlamentosu onayı gerektiriyor. Avrupa’daki çiftçilerin bu değişikliklerle nasıl bir tepki vereceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Related Posts

Mahfi Eğilmez açıkladı: İhracat artarken kazanç neden sabit?

Eski Hazine Müsteşarı İktisatçı Mahfi Eğilmez Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerini sürdürüyor. Eğilmez’in gündeminde bu kez, dış ticaret vardı. Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, kendi adını taşıyan blogunda yayımladığı “Dış Ticaretin Durumu …

İstihdamı azaltmayı düşünen Ford’a grev şoku: Üretim durma noktasına geldi

Almanya’nın Köln kentinde 11 bin 500 kişinin çalıştığı Ford fabrikasında işçiler, 2 bin 900 kişilik işten çıkarma planına karşı greve gitti. IG Metall sendikasının çağrısıyla başlatılan grev, üretimi durma noktasına getirdi.

Gıda güvenliği için ‘gençlik’ harekâtı!

Tüm dünyada çiftçi nüfusu giderek azalıyor; var olan nüfus ise hızla yaşlanıyor. Türkiye de gıda güvenliği için gençler ve kadınları kırsala döndürecek çeşitli çalışmaları hayata geçiriyor. 4. Tarım Orman Şurası’nın da önemli başlıklarından birini oluşturan sorun için farklı çözüm önerileri geliştiriliyor.

Fitch’ten ABD-Çin tarifeleriyle ilgili açıklama! ‘Ticaretin normalleştiğine işaret etmiyor’

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD ile Çin’in karşılıklı tarifeleri geçici olarak düşürmesinin önemli bir gerilimi azalttığını ancak bunun ticaret savaşının sona erdiği anlamına gelmediğini bildirdi.

ABD’de hanehalkı borcu 18,2 trilyon doları aştı

ABD’de hanehalkı borcu 2025’in ilk çeyreğinde 167 milyar dolar artarak 18,2 trilyon dolara ulaştı. Fed New York Şubesi’nin raporuna göre borçlanmanın büyük kısmı konut kredilerinden kaynaklanırken, kredi kartı ve otomobil borçlarında düşüş görüldü.

TÜİK açıkladı: İnşaat maliyetleri martta yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı verilere göre mart ayında inşaat maliyetlerinde yükseliş dikkat çekti. Hem malzeme hem de işçilik kalemlerinde artış yaşandı. Veriler sektördeki mali baskının sürdüğünü gösteriyor.