Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul’un iki havalimanı birbirine bağlanacak

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı Hızlı Trenle Bağlanacak

T24 Haber Merkezi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nı hızlı trenle birbirine bağlayacaklarını duyurdu.

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasında hızlı tren hattı kurulacak. Bakan Uraloğlu, 2025 yılında İstanbul’a yapılacak yeni hat için ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Abdulkadir Uraloğlu, şu ifadelerle projeyi detaylandırdı: “Gebze’den başlayacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı’na ve Çatalca’ya uzanan yaklaşık 120 kilometrelik bir hattımız olacak. Dünya Bankası ile hattın finansmanı için görüşmeleri sürdürüyoruz. 2025 yılında inşallah ihalesini gerçekleştirip projeyi tamamlayacağız.”

Sosyal Medyaya Düzenleme Geliyor mu?

Bakan Uraloğlu, sosyal medya konusunda şunları söyledi:

“16 yaş altı çocuklara belirli kurallar getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sosyal medyada her türlü içeriği paylaşabiliyorsunuz. Toplumumuzu ve gençlerimizi korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkesi sorumluluk sahibi yaparak bu doğrultuda hareket etmeyi hedefliyoruz.”


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Bartın merkezli 2 ilde fuhuş operasyonu

Bartın merkezli 2 ilde düzenlenen fuhuş operasyonunda 9 şüpheli gözaltına alındı.

11A’daki 2. mucize

Hindistan’ın Ahmedabad kentinde düşen uçaktaki 242 kişiden sadece 11A’daki yolcunun sağ kurtulduğu kazada bir mucize daha yaşandı. Owen Jackson adlı İngiliz yolcunun aynı koltuğa rezarvasyon yaptırdığı, iş yoğunluğu nedeniyle  bileti iki gün sonraya aldığı öğrenildi.

İsrailliler deniz yoluyla Kıbrıs’a kaçıyor: Binlerce dolar ödeyip Rumlara sığınmaya çalışıyorlar

İsrail’in İran saldırısının ardından birçok Orta Doğu ülkesinin hava sahasını kapatması nedeniyle Güney Kıbrıs Rum Kesimi bir kez daha kaçış noktası haline geldi. İran’ın misilleme saldırıları sonrası panikleyen İsrailliler, binlerce dolar ödeyerek deniz yoluyla Rumlara sığınmaya çalışıyor.

İsrail’in saldırıları sonrası İran’dan flaş hamle: Resmen açıkladılar

İsrail ve İran’ın karşılıklı saldırıları devam ediyor. 4 gündür devam saldırılarda iki ülkenin askeri hedefleri ele alındı. Öte yandan İsrail, İran’ın askeri tesislerinin yanı sıra nükleer tesislerini de vurdu. Bölgede ciddi bir nükleer sızıntı …

Muğla’da eşeği tüfekle öldürdüler

Muğla’nın Marmaris ilçesinde azat edilen bir eşeği tüfekle ateş edilerek öldürülmesi hayvan severlerin büyük tepkisine neden oldu.

Mobbing itirazına kayyum cezası: Sosyolog, tuvalet temizliğine verildi!

Batman Belediyesinde sosyolog olarak görev yapan Rojin Akat, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü hakkında mobbing nedeniyle suç duyurusunda bulundu. Akat, şikayetinden sonra Millet Bahçesi’nde tuvalet temizliği ve ağaç sulama işine verildi. Akat, “Mesleğim hiçe sayıldı, cezalandırılıyorum” diyerek tepki gösterdi.