Bakan Yumaklı, 4. Tarım ve Orman Şurası Hazırlık Çalıştayı’nda konuştu Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 4. Tarım ve Orman Şurası’na Hazırlanıyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yaklaşan 4. Tarım ve Orman Şurası’nda gelecek döneme yönelik tarım, orman ve su konularındaki perspektifin şekilleneceğini vurgulayarak, aldıkları kararların gelecek yıllara rehberlik edeceğini belirtti.

Yumaklı, 4. Tarım ve Orman Şurası Hazırlık Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, şuranın “Türkiye Yüzyılı Bereketin Yüzyılı” temasıyla gerçekleştirileceğini açıkladı.

Üreticilere devletin sağladığı desteklerin Türkiye’yi tarım alanında önde gelen ülkeler arasına taşıdığını vurgulayan Yumaklı, Türkiye’nin 2023 hedeflerine de değinerek, 68,5 milyar dolar tarımsal hasıla ile Avrupa’da birinci, dünyada ise dokuzuncu sırada yer aldığını aktardı.

Yumaklı, sektörün geçen yıl 31 milyar dolarlık ihracat ile ekonomiye katkı sağladığını belirterek, “Türkiye Yüzyılı”nda tarım, orman ve su sektörünü “sürdürülebilirlik”, “verimlilik”, “kalite”, “kayıtlılık” ve “sektöre yatırım” şeklinde 5 ana eksen etrafında şekillendirdiklerini söyledi.

Yumaklı, geçen yıl planlı üretime geçtiklerini ve yeni destekleme modellerinin genç ve kadın girişimcilere yönelik destekleri artırdığını ifade etti.

“Dirençli tarım orman sektörü oluşturmak zorundayız”

Yumaklı, yeni hayvancılık yol haritasına dikkat çekerek, ithalatın sona erdirilmesi, üreticilerin maliyet etkin üretim imkanlarına sahip olmaları ve tüketicilerin uygun fiyatlarla ürünlere erişimlerinin sağlanması amacını belirtti.

Yumaklı, ayrıca tarım arazilerinin ekonomiye kazandırılmasının önemine değindiğini ve sektörde önemli düzenlemeler yapıldığını kaydetti.

Politikaların belirlenmesinde geleceğe dönük projeksiyonların önemine vurgu yapan Yumaklı, 5 yıl sonra gıda arz güvenliğini sağlamak ve rekabet gücünü korumak için artan üretim gerekliliğine işaret etti.

Yumaklı, küresel ısınmanın etkilerine karşı dirençli tarım orman sektörü oluşturulması gerektiğini belirtti.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Vahit Kirişci ise şuranın kırsal kalkınma üzerine odaklanacak ve kentlere göçü engelleyerek kırsal kalkınmaya katkı sağlayacağını belirtti.

Şura kapsamında, 16 tematik başlıkta çalışma grupları oluşturulduğunu kaydeden Yumaklı, şuranın 5 ana başlıkta şekillendiğini bildirdi.

Bakan Yardımcısı Ahmet Bağcı ise politikaların belirlenmesinde tüm paydaşların görüş ve katkılarının önemine vurgu yaparak, şuranın ülkemizin tarım ve orman alanında gelecekteki yol haritasına katkı sağlayacağını belirtti.

Related Posts

Elektrikli araç şarj soket sayısı arttı

Elektrikli araç şarj soket sayısı martta önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye yükseldi.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Revize üstüne revize edilmişti: Bakan Şimşek’ten enflasyonda düşüş açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon beklentilerindeki gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Şimşek, enflasyonun yıl sonunda Merkez Bankası’nın tahminlerine uygun olarak gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti. Dezenflasyon sürecinin desteklendiğini ve ekonomiye yönelik adımların sürdüğünü belirtti.

Ne dolar ne altın: İşte rekor kıran yatırım aracı

Altına olan yoğun ilgi, Borsa İstanbul’da işlem gören altın sertifikalarını fiziki altının yüzde 21 üzerine taşıdı. Dijital erişim kolaylığı, vergi avantajı ve güvenli liman arayışı, yatırımcıyı bu enstrümana yöneltti.

Çin liderliğinden ticaret savaşlarına karşı istihdamı koruma mesajı

Çin siyasi liderliği, ABD’nin gümrük tarifelerini yükseltmesiyle tırmanan ticari gerilimin iç ekonomideki etkilerini gidermek üzere, tarifelerden etkilenen şirketleri ve istihdamı korumaya yönelik özel politikaların uygulanacağını bildirdi.

Konut ve ulaşımda fahiş fiyat alarmı: Yetkililerden acil denetim talebi

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından özellikle konut ve otobüs biletlerinde fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara karşı Tüketiciler Derneği sıkı denetim istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir