Bolu Belediye Başkanı Özcan’dan Yangın Soruşturmasına Tepki

BOLU Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kartalkaya’da 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangınının ardından başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan belediye başkan yardımcısı, itfaiye müdürü ve itfaiye çalışanının eşleri ile itfaiye müdürlüğü çalışanlarına hizmet şeref belgesi verdi.

Kayak merkezi Kartalkaya’da Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta gece saatlerinde çıkan yangında 78 kişi yaşamını yitirdi. Yangının ardından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdürü Kenan Çoban ile itfaiye personeli İrfan Acar’ın da bulunduğu 19 kişi tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklanan belediye çalışanlarına destek vermek için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile belediye çalışanları ve mahalle muhtarları İtfaiye Müdürlüğü’nde toplandı.

‘BAŞKAN YARDIMCIMIZ VE 2 İTFAİYECİMİZ İÇERDE, GERÇEK SORUMLULAR DIŞARDA VE KORUNUYOR’

Törende konuşan Başkan Özcan, itfaiye ekiplerinin 45 dakika gibi bir sürede buzlu yolda olay yerine ulaştıklarını belirterek, “Öyle bir şey oldu ki biz devletin yetkili kurumlarının itfaiyecilere ertesi gün teşekkür edeceğini düşünürken gerçek sorumluları korumak için birileri itfaiyeci arkadaşlarımızı içeriye attı. Yangını söndürmek için kendi hayatını ortaya koyan, yanma tehlikesiyle karşılaşan iki itfaiyecimiz ve başkan yardımcımız içeride, gerçek sorumlular dışarıda ve korunuyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Bunun ne hukuk sisteminde yeri var, ne adalet anlayışımızda yeri var, ne de vicdan anlayışımızda, ahiret inancımızda yeri var. At sen suçlu olmayan garibanı içeri, gerçek suçlular, gerçek sorumlular dışarıda olsun. Bunu ne kul kabul eder ne Allah kabul eder. O yüzden bu soruşturmayı yürütenlerin vicdanına sesleniyorum. Bir an önce itfaiyeci kardeşlerimizi bırakın” dedi.

Başkan Özcan konuşmasının ardından soruşturma kapsamında tutuklanan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Gülener’in eşi Gülten Gülener, İtfaiye Müdürü Kenan Çoban’ın eşi Yasemin Coşkun ve itfaiye personeli İrfan Acar’ın eşi Tuğba Acar ve itfaiye personeline hizmet şeref belgesi verdi.

Related Posts

Londra’da yolcu uçağı düştü, uçak alev alev yandı

Londra’da bir yolcu uçağı, havalandıktan saniyeler sonra düştü. Alev topuna dönen uçaktaki ölen ve yaralananların sayısına ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Akülü aracıyla site havuzuna düşen çocuk hayat mücadelesi veriyor

Samsun’un Atakum ilçesinde Ö.A.I. (4), akülü arabasıyla sitenin havuzuna düştü. Havuzdan çıkarılıp kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ö.A.I.’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

İran basını: Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail saldırısında yaralandı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın İsrail’in 16 Haziran’da Tahran’a düzenlediği bir saldırıda yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak Astana’da temaslarda bulundu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kazakistan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Sultan Kamaletdinov’un resmi davetiyle Astana’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İngilizin kaçak villasının yıkımına ‘borç’ engeli

Antalya’nın Demre ilçesinde ‘Kekova’ olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası’nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes’in pandemi döneminde denize sıfır inşa edilen, yıkım kararı Danıştay tarafından da onanan kaçak villanın yıkım ihalesini alan firmanın SGK borcu nedeniyle sözleşme imzalanamadı. Mühürlü olması gereken villanın turizm amaçlı kiraya verildiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi konuşması İsrail’den Yunanistan’a manşetlerde: ‘Tarihte yeni bir sayfa açıldı’

Dünya, terör örgütü PKK’nın silah bırakma töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü AK Parti Kızılcahamam Kampı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmaya kilitlendi. Erdoğan’ın 47 yıllık terör belasını bitmek üzere olduğunu …