Bursa’nın Konaklı Kavununda Üretim İki Kat Arttı

Bursa’nın tadı ve kokusuyla ünlü Konaklı kavununda üretim bu sene iki kat arttı.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Konaklı Mahallesi’nde kavun üreticilerini ziyaret etti. Geçen yıla göre Konaklı’da kavun üretiminin iki kat artmasının sevindirici olduğunu söyleyen Başkan Şadi Özdemir, “Amacımız, Konaklı’daki 500 üreticinin 500’ünün de kavun üretiminde yer almasını sağlamak” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Konaklı Mahallesi’ni ziyaret ederek, kavun üreticileri ile bir araya geldi. Ziyarette Başkan Şadi Özdemir’e Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi Resul Tarman, NİLKOOP Başkanı Süleyman Ayyılmaz ve Konaklı Mahalle Muhtarı Hasan Tosun eşlik etti.

Meydanda üreticilerle sohbet edip, taleplerini dinleyen Başkan Şadi Özdemir, içinde bulunulan sezonla ilgili de bilgi aldı. Görüşmelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Şadi Özdemir, geçen yıla göre bu yıl bölgede kavun üretiminin artmasından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Üretici ve üretim miktarının artması yönünde çabalarının bulunduğunu hatırlatan Başkan Şadi Özdemir, “Üreticilerin birçoğu üretimden vazgeçmiş durumdaydı. Bizim çabalarımız ve insanların da gayretleri ile yeniden bir canlanma var. Geçen yıl 500 üreticiden 50’si kavun ekmişken, bu yıl 500 üreticinin 100’ü kavun ekmiş durumda. Rekolte de aynı oranda arttı. Geçen yılki miktar kadar da yeni üretim eklemiş olduk. Amacımız, Konaklı’daki 500 üreticinin 500’ünün de kavun üretiminde yer almasını sağlamak” diye konuştu.

Girdi maliyetlerinin artmasına karşılık kavun fiyatlarının aynı oranda artmadığını belirten Başkan Şadi Özdemir, üreticinin bu konuda zorlandığını vurguladı. Yeni modeller üzerinde çalıştıklarını anlatan Başkan Şadi Özdemir, “Kantin Nilüfer’i çoğaltacağız. Buralardaki ürünlerin birçoğunu orada satacağız. Daha iyi fiyatla köylümüzün üretimlerinin karşılığını almalarını sağlamaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

Üreticilere mühendislik, toprak analizi, teknik yardımlar yaptıklarını hatırlatan Başkan Şadi Özdemir, ihracata yönelik soğuk hava deposu, dondurarak kurutma ve zeytin sıkma sistemi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Kooperatifçiliğin önemini vurgulayan Başkan Şadi Özdemir, “Kooperatifleşerek, hep birlikte güçlerimizi birleştireceğiz. Ekilmeyen alanlara da gerekirse kooperatifimiz ekecek. O ekilmeyen alanın sahibi de oradan pay alacak. Nilüfer’de tarımla sürdürülebilir bir hayat kurmalıyız ki bu toprakları koruyalım. Kıymetli topraklarımız var. Bu toprakların kıymetini biliyoruz ve gözümüz gibi korumaya devam edeceğiz” dedi.

Kooperatifleşme güç katacak

Konaklı Mahalle Muhtarı Hasan Tosun da Nilüfer Belediyesi ve Başkan Şadi Özdemir’in desteği ile kooperatif çalışmalarının hız kazandığını söyledi. Önümüzdeki yıl bu sürecin tamamlanmasını arzu ettiklerini dile getiren Tosun, “Tamamlandığı zaman satış konusunda daha kuvvetli hale geleceğimizi ümit ediyorum” diye konuştu.

Gençlerin üretimde kalması amaçlanıyor

Konaklı kavun hasadı yapan üreticileri de tarlalarda ziyaret eden Başkan Şadi Özdemir, buradaki genç üretici ile sohbet etti. Gençlerin üretimde kalmasını arzuladıklarını ifade eden Başkan Şadi Özdemir, güzel bir örnek oldukları için kendisini tebrik etti. – BURSA

Related Posts

Emtiada Fed rüzgârı… Powell konuştu, piyasalar coştu

Jackson Hole toplantısında konuşan ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın faiz indirimine kapı aralayan mesajı yatırımcıların radarına oturdu. Fed’in eylülde indirime gitme ihtimali yüzde 75’e çıkarken, emtia fiyatlarında sert hareketler yaşandı.

Eğitimle gelen başarı… On binlerce kadın patron oldu

KOSGEB ve TÜBİTAK’ın sağladığı eğitim ve finansman desteği sayesinde sadece 2 yılda 9 bin kadın kendi işini kurdu. Bu sayı 2012 yılından bu yana 75 bini aştı.

Ticaret Bakanı’ndan şaşırtan ‘kriz’ açıklaması

Vatandaşın içinde bulunduğu yoksulluk her geçen gün derinleşirken iktidar mensupları pembe tablo çizmede birbiriyle yarışır hale geldi.

Vali Uğur Turan Hayvancılık İşletmelerini Ziyaret Etti

Kırklareli Valisi Uğur Turan, hayvancılık işletmelerini ziyaret ederek bölgenin potansiyelini değerlendirdi.

Krema ve kaymak üretimine yönelik yeni standartlar belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca belirlenen kriterlere göre üretilmeyen krema benzeri ürünlerin reklam, tanıtım ve sunumunda “krema” ifadesi kullanılamayacağı açıklandı.

Van’da Sarı Karpuz Hasadı Yapıldı

Faysal Gül, İran’dan getirdiği sarı karpuz tohumlarıyla Van’da başarılı bir hasat gerçekleştirdi.