Edirne ve Kırklareli’nde Kar Yağışı Neşesi: Çiftçilerin Yüzü Güldü

EDİRNE ve Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Bulgaristan sınırındaki bölgeler beyaza büründü.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün ‘kar yağışı’ uyarısında bulunduğu bölgeler arasında yer alan Edirne ve Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Balkanlar üzerinden gelen kar, Edirne’nin Bulgaristan’a sınır köylerini beyaza bürüdü. Bulgaristan’a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı kesiminde de etkili olan kar yağışının ulaşımda olumsuzluğa neden olmaması için Karayolları ve Özel İdare ekipleri, kara yolu üzerinde tuzlama ve kar küreme çalışması yaptı. Hava sıcaklığının 1 dereceye düştüğü bölgede, kar yağışının yer yer devam etmesi bekleniyor. Kar, Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde de etkili oldu. Bulgaristan’a sınır Kofçaz ilçesinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 10 santimetreyi geçti.

KAR, ÇİFTÇİLERİ SEVİNDİRDİ

Edirne’nin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı, kuraklıkla mücadele eden çiftçileri sevindirdi. Çiftçi Fahrettin Koza, Kar yağışı etkili oldu bölgemizde. Bu çiftçinin en fazla yağış beklediği dönem. Kar, çiftçi için bereket demek; en umutlu şeyi. Bizim bölgemizde çok fazla su kaynağı da yok, kurak bir bölge. Karın çok yağması bizim için çok önemli dedi. Erkan Tufan ise Bir kaç gün önce çiftçimiz üre gübrelerini atmıştı buğday için. Bu yağışın hemen ertesinden gelmesi çok iyi oldu. Kar, bereket demek. Bundan sonra hiç yağmasa bile en azından yer altı sularına ve ürünümüze faydalı olacaktır. Geçen sene kuraklıktan çok mağduriyet yaşadık. Dolayısıyla bu yağışın devamı gelirse, bizim için daha iyi olacaktır diye düşünüyorum diye konuştu.

Related Posts

Londra’da yolcu uçağı düştü, uçak alev alev yandı

Londra’da bir yolcu uçağı, havalandıktan saniyeler sonra düştü. Alev topuna dönen uçaktaki ölen ve yaralananların sayısına ilişkin ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Akülü aracıyla site havuzuna düşen çocuk hayat mücadelesi veriyor

Samsun’un Atakum ilçesinde Ö.A.I. (4), akülü arabasıyla sitenin havuzuna düştü. Havuzdan çıkarılıp kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Ö.A.I.’nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

İran basını: Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, İsrail saldırısında yaralandı

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’ın İsrail’in 16 Haziran’da Tahran’a düzenlediği bir saldırıda yaralandığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Gürak Astana’da temaslarda bulundu

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kazakistan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Sultan Kamaletdinov’un resmi davetiyle Astana’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

İngilizin kaçak villasının yıkımına ‘borç’ engeli

Antalya’nın Demre ilçesinde ‘Kekova’ olarak da adlandırılan bölgedeki Üçağız Yarımadası’nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes’in pandemi döneminde denize sıfır inşa edilen, yıkım kararı Danıştay tarafından da onanan kaçak villanın yıkım ihalesini alan firmanın SGK borcu nedeniyle sözleşme imzalanamadı. Mühürlü olması gereken villanın turizm amaçlı kiraya verildiği ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi konuşması İsrail’den Yunanistan’a manşetlerde: ‘Tarihte yeni bir sayfa açıldı’

Dünya, terör örgütü PKK’nın silah bırakma töreninin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünkü AK Parti Kızılcahamam Kampı’nın açılış töreninde yaptığı konuşmaya kilitlendi. Erdoğan’ın 47 yıllık terör belasını bitmek üzere olduğunu …