Hamas’tan ateşkes açıklaması: Çatışmada bir dönüm noktası

Hamas, İsrail ile Ateşkes Anlaşmasını “Çatışmanın Dönüm Noktası” Olarak Nitelendirdi

Hamas, Gazze’de 19 Ocak’ta yürürlüğe girmesi beklenen İsrail’le ateşkes anlaşmasını, “çatışmada bir dönüm noktası” olarak niteledi. AA’nın aktardığına göre Hamas yönetimi, Telegram platformundan yaptığı açıklamada ateşkes anlaşmasına ilişkin bilgi verdi.

“Ateşkes anlaşması, büyük Filistin halkımızın efsanevi kararlılığının ve Gazze Şeridi’nde 15 ayı aşkın süredir sürdürdüğümüz kahramanca direnişin meyvesidir” denilen açıklamada, “Gazze’ye yönelik saldırıyı durdurma anlaşması, halkımız, direnişimiz, ulusumuz ve dünyanın özgür insanları için bir başarıdır ve halkımızın kurtuluş ve ülkeye geri dönüş hedeflerine ulaşma yolunda düşmanla (İsrail ile) çatışmada bir dönüm noktasıdır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada anlaşmanın, “Gazze Şeridi’ndeki kararlı ve sabırlı Filistin halkına karşı İsrail saldırılarını ve akan kanı durdurma, katliam ve imha savaşlarına son verme konusundaki sorumluluğun üstlenilmesinden hareket ederek yapıldığı” aktarıldı.

Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, başkent Doha’da yaptığı basın toplantısında, İsrail ile Hamas arasında Gazze’de ateşkes ve esir takası konusunda anlaşmaya varıldığını, uygulamaya önümüzdeki pazar günü (19 Ocak’ta) başlanacağını duyurmuştu.

Anlaşmanın ilk aşamasının 42 gün süreceğini ifade eden Al Sani, Hamas’ın ilk aşamada 33 İsrailli esiri serbest bırakacağını ve karşılığında bazı Filistinli esirlerin salıverileceğini aktarmıştı.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İngiltere’den 14 yıl sonra Şam’a ilk ziyaret! Suriye’ye rekor insani yardım

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, Şam’da Suriye Devlet Başkanı Ahmed eş-Şara ile görüştü. Bu, İngiltere’den 14 yıl aradan sonra Şam’a bakanlık düzeyinde gerçekleştirilen ilk ziyaret oldu. İngiltere’nin 94.5 milyon sterlin insani yardım, kimyasal silahların imhası için 2 milyon sterlin yardım yapacağı duyuruldu. 

AKP’li Sayan’dan belediye operasyonları için dikkati çeken iddia: Bu sadece ‘le le’si, bir de ‘lo lo’su var ki, orası tam bir felaket

AKP’li Sayan’dan belediye operasyonları için dikkati çeken iddia: Bu sadece ‘le le’si, bir de ‘lo lo’su var ki, orası tam bir felaket

Zambiya’da safari faciası: Fil saldırısında iki turist hayatını kaybetti

Zambiya’nın doğusundaki South Luangwa Ulusal Parkı’nda gerçekleştirilen yürüyüş safarisinde bir dişi filin saldırısı sonucu Yeni Zelanda vatandaşı 67 yaşındaki Alison Jean Taylor ve 68 yaşındaki İngiltere vatandaşı Easton Janet Taylor hayatını …

Son Dakika… Marmaray istasyonuna direk devrildi!

Son Dakika Haberi… Marmaray İçmeler İstasyonu hattına direk devrildi. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmazken, seferlerin gecikmeli yapılacağı kaydedildi.

Trump: Beyaz Saray’da UFC dövüşü yapacağız

ABD Başkanı Donald Trump, ülkenin 250’nci yıl dönümünü kutlamak amacıyla 2026 yılında Beyaz Saray’ın, UFC şampiyonluk maçına ev sahipliği yapacağını söyledi.

Milas’ta kamyonetin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Muğla’nın Milas ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan bir yaya, kamyonetin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Kaza, Beçin Mahallesi’nde meydana geldi.