İmamoğlu’ndan Mansur Yavaş açıklaması: Süreç netleşti

Cumhuriyet Halk Partisi’nde ‘ön seçim’ kararıyla başlayan ve Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Özgür Özel arasındaki üçlü buluşma sonrası da devam eden Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına her gün yeni açıklamalar geliyor. Bu kez CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e, “Yavaş o gece aday olabilirim dedi mi?” sorusu yöneltildi.

ÖZGÜR ÖZEL: BİZİM ÖYLE BİR SENARYOMUZ YOK

Görüşme bitti, tartışması sürüyor. 3 isim bir araya geldi. O toplantıda kim ne dedi? Mansur Yavaş adaylık iddiasından vaz mı geçti, yoksa aday olacağını söyledi mi?

Mansur Yavaş’ın o toplantıda “Anketler böyle çıkmaya devam ederse aday olacağımı bilin” dediği iddia edildi. Ancak o iddia, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e soruldu; dikkat çeken bir yanıt verdi;

Özel, “Bizim öyle bir senaryomuz yok. Benim iki belediye başkanlığım da, partimin verdiği kararlara saygılıyım.” dedikten sonra, “Bu gereksiz tartışmalar aydınlatmayı doğru bulmuyorum.” ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ “ADAY OLABİLİRİM” DEDİ Mİ?

Mansur Yavaş, CHP’nin ön seçimine katılmayacak ama bir yandan Mansur Yavaş’a yakın isimler, adaylık iddiasından vazgeçmedi mesajını vermeye devam ediyor.

Aynı zamanda Yavaş’ın üçlü görüşmede okuduğu makalede, “İki isim de aday olsun, daha az oy alan aday ikinci turda diğerine destek versin” çıkışı da adaylıktan vazgeçmediğinin en güçlü göstergesi olarak ifade ediliyor… Peki, CHP iki adaylı senaryo ile ilerler mi?

İMAMOĞLU: SÜREÇ NETLEŞTİ

Mansur Yavaş sessiz… Ekrem İmamoğlu’na ise yine üçlü görüşme gecesi, Yavaş’a atfedilen sözler soruldu. Dikkat çeken bir açıklama yaptı.

İmamoğlu, “Mansur Bey’in farklı bir bakışı var, bu koşullarda aday olmayı düşünmediğini ifade etti. Süreç netleşti. Geç-erken tartışmasına ben katılmıyorum. Koşullara, zamanın ruhuna göre değişebilir.” dedi.

Bir yandan da CHP’de ön seçim süreci devam ediyor… CHP’deki ön seçim, gerçek bir seçim süreci gibi yapılacak. Şeffaf sandıklarda mühürlü pusulalar kullanılacak. Sonraki süreçte ise yeni parti programı için adım atılacak. CHP’de, seçim ve parti hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftci, adaylık koşullarının yönergesini ve takvimin detaylarını paylaşacak.

Related Posts

İmamoğlu’ndan Beyazıt Meydanı’ndaki mitinge çağrı: ‘Diplomanı al da gel!’

Tutuklu İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vatandaşları bu akşam Beyazıt Meydanı’nda düzenlenecek ‘Millet İradesine Sahip Çıkıyor’ mitingine, “Diplomanı al da gel” çağrısıyla davet etti.

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Keşmir bölgesi neden tartışmalı?

Kardinaller, geleneksel papalık seçimi (konklav) öncesi ayinini yaptı

Vatikan’da Katolik Kilisesi’nin yeni papasını belirlemek üzere seçim süreci (Konklav) başladı.

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

Finlandiya’da savaş uçağı yere çakıldı! Pilotun o hamlesi hayatını kurtardı

Finlandiya Hava Kuvvetlerine ait bir savaş uçağı, Rovaniemi kentindeki askeri bir alana düştü, öncesinde pilot kendini güvenli şekilde fırlattı. Finlandiya’nın YLE ajansının haberine göre, Finlandiya Hava Kuvvetlerinin sosyal medya platformu X’teki …

Can Atalay’dan ‘Sırrı Süreyya Önder’ için veda mesajı

Gezi davası hükümlüsü TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, TBMM Başkanvekili ve DEM Parti Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in ölümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Yıllarını verdiği, her türlü sıkıntıya katlandığı ‘barış’a ülkemiz tez zamanda kavuşsun. Onun arkasından yollayacağımız en büyük armağan ‘barış içinde yaşayan bir ülke’ olacaktır. Güle güle Sırrı abi… Seni unutmayacağız” dedi.