İşçiler kendi bayramına eksik maaşla girdi

İnşaat İşçilerinden 1 Mayıs Eleştirisi: Maaşlar Gecikmeli Ödeniyor

İşçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’ne maaş ve hak edişlerini alamadan girdi. Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada inşaat sektöründeki çalışma koşullarına dikkat çekti. Özellikle de deprem bölgesindeki inşaatlarda işçilerin neredeyse 7 gün 24 saat çalıştırıldığını belirten Karabulut, maaşların gecikmeli ödendiğine vurgu yaptı.

‘Maaşlar Gecikmeli, İşçiler Asgari Ücretli Olarak Gösteriliyor’

Genel Başkan Karabulut, deprem bölgesindeki inşaatların ana yüklenicisinin Emlak Konut ve TOKİ olduğunu hatırlatarak, “İnşaatlarda maaşlar en az 2 ay geriden geliyor, hak edişler gecikiyor. İşsizlik sebebiyle patronlar işçi çıkarmakta tereddüt etmiyorlar. İşçinin maaşını geciktirerek işten ayrılmalarını engelliyorlar” şeklinde konuştu. Ayrıca Karabulut, işçilerin asgari ücretle çalıştırıldığını ve maaşlarının elden verilerek vergiden kaçırıldığını dile getirdi.
Karabulut, 1 Mayıs’ta Kadıköy meydanında işçilerle bir araya geleceklerini ve tüm işçileri sendikalı olmaya çağırdığını belirterek, “Sendikalar iş yerlerinde kurallara uyulmasını sağlar, iş kazalarını önler” dedi.

‘Akkuyu’da 1.000’den Fazla İşçi İşten Çıkarıldı’

Akkuyu’da Türkiye’nin ilk nükleer santralinin inşa edildiğini hatırlatan Karabulut, “Akkuyu’da 1 yılı doldurmayan çalışanlara kıdem tazminatı ödememek için işlerine son veriliyor. 1.000’den fazla işçi bu yıl işsiz kaldı” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Altın fiyatlarında dalgalanma sürüyor: Düşüş ne zaman sona erecek?

Altın fiyatları hafta boyu düşüşünü sürdürdü. Küresel bankalar uzun vadeli yükseliş beklentisini sürdürüyor. Uzmanlar, kısa vadeli dalgalanmalara karşı temkinli olunması gerektiğini belirtiyor.

93 milyondan fazla Avrupalı yoksulluk riskiyle karşı karşıya

Avrupa Birliği’nde (AB) geçen yıl 93,3 milyon kişinin yoksulluk riskinde olduğu bildirildi.

Volkswagen Grubu’nun 2024’ün ilk çeyreğinde karı geriledi

Alman otomotiv üreticisi Volkswagen Grubu’nun faaliyet karı Çin’de zayıflayan talep, Avrupa’daki fabrikalarda artan maliyetler ve kapasite fazlalığı ile ilk çeyrekte yıllık yüzde 37 düştü.

Yurt dışına çıkmak adeta yasak

Vize krizi giderek büyüyor. 85 milyon adeta ‘yurt dışı çıkış yasaklısı’ oldu. Avrupa’ya gitmek isteyenlerden vize alamayanların oranı %70’leri geçerken, Schengen için randevu almak bile oldukça zor.

Son dakika duyurdular: Kurumlar vergisi ödeme süresi uzatıldı

Kurumlar Vergisi Beyannameleri ile bunlara tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Euro Bölgesi’nde ekonomiye güven nisanda azaldı

Euro Bölgesi’nde nisanda ekonomi güven endeksi aylık bazda 1,4 puan düşerek 93,6’ya indi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir