Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman yatacak? 4 bin lira ikramiyeyi kimler alabilecek?

Kurban Bayramı Emekli İkramiyeleri Hesaplara Ne Zaman Yatırılacak?

Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri tahsis numarasına göre farklı tarihlerde hesaplara yatırılacak. İkramiye ödemeleri için herhangi bir başvuruya gerek bulunmamakla birlikte ödemeler, maaş alınan hesaplar aracılığıyla yatırılacak. Peki, emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak ve kimler alabilecek?

Kurban Bayramı 2025 Emekli İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ödeme takvimi SGK tarafından açıklanacak. Bayram ikramiyeleri bu sefer tek seferde 4 bin lira olarak hesaplara aktarılacak.

Kurban Bayramı öncesinde ikramiye ödemelerinin tamamı hesaplara aktarılacak. Bu yıl bayram 6 Haziran’da başlayacak.

Bayram ikramiyelerinin 2-6 Haziran tarihleri arasında hesaplara yatırılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama yapıldığında detaylar paylaşılacak.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda ikramiye ödemeleri 3 gün içinde hesaplara yatırılmıştı. Ödemeler ilk olarak 4A SSK emeklileri ile başlarken 4B ve 4C emeklileriyle devam etti. İkramiye ödemeleri tahsis numarasına göre farklı günlerde yatırılabiliyor.

Sorgulama işlemleri e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifreyle gerçekleştirilecek.

Bayram İkramiyesi Kimler Alabilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan emekli aylığı, yaşlılık maaşı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri, ölüm geliri alanlar faydalanabilecek.

Ayrıca şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve bu kişilerin hak sahipleri bayram ikramiyesi alabilirler.

Dul ve yetim maaşı alanlara ise hisse oranına göre ödeme yapılıyor. Eşinin vefat etmesi sebebiyle dul maaşının yüzde 50’sini alanlara 2 bin lira, yüzde 75’ini alanlara 3 bin lira, yetim aylığını yüzde 25 olarak alanlara ise bin lira ikramiye ödemesi yapılacak.

Related Posts

Emekli promosyonları 27 bin TL’ye çıktı: İşte en yüksek promosyonu veren bankalar

Mayıs ayıyla birlikte bankalar emekliler için promosyon yarışına girdi. Maaşını taşıyan emeklilere 12.000 TL’den başlayıp 27.000 TL’ye kadar çıkan teklifler sunuluyor. En yüksek promosyonu VakıfBank veriyor.

Bakan Kacır: Kıbrıs Türk halkının ev sahibi olduğunu tüm dünyaya ilan ettik

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC), dünyanın dört bir yanına hizmet sunacak bilişimcilerin adresi konumuna gelmesini arzu ettiklerini belirterek, “Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış bu topraklarda Kıbrıs Türk halkının yolcu değil hancı, misafir değil ev sahibi olduğunu tüm dünyaya tekrar ilan ettik.” dedi.

TUSAŞ Genel Müdürü: KAAN’ı 2027’de kesin TEKNOFEST’te görürüz

Milli Muharip Uçağı KAAN’ın son durumunu aktaran TUSAŞ Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, “KAAN şu anda gayet güzel gidiyor. 2 tane prototipimiz montaj aşamasında. Bu sene sonuna kadar inşallah birinciyi hazırlayıp, önümüzdeki senenin başında uçuşa geçireceğiz. Hemen arkasından 2’nci geliyor. Önümüzdeki sene sonuna doğru ise 3’üncü uçağımız gelecek. Bunlarla çok yoğun test kampanyası yürütmemiz gerekiyor. Ayrıca KAAN’ı 2027’de kesin TEKNOFEST’te görürüz” dedi.

Türkiye’nin Afrika açılımı tam gaz

Türkiye, uyguladığı politikalarla Afrika’daki varlığını ve etkisini her geçen gün artırırken, şimdi de Afrika Kalkınma Fonu’na 4 milyar dolarlık ilave kaynak sağlamaya hazırlanıyor. Bu kaynak 8.6 milyon kişinin elektriğe, 6.5 milyon kişinin ulaşıma kavuşması, 1.8 milyon kişinin istihdamının sağlanması anlamına geliyor. 

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

Yurt dışından alışveriş yaparken dikkat! Hem banka hem de kişisel verileriniz kaydediliyor

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurt dışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirterek “Özellikle Türkiye’de herhangi bir temsilcisi bulunmayan yabancı elektronik ticaret sitelerinde karşılaşılacak sorunlarda muhatap da bulunmuyor. Bu nedenle tüketicilerimizin yurt dışı alışverişlerde daha dikkatli olmasını öneriyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir