Lukaşenko, Belarus’a 10 “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştirileceğini açıkladı

Aleksandr Lukashenko, Belarus’a Rusya’dan Füze Sistemi Alacak

Belarus Cumhurbaşkanı olan Aleksandr Lukashenko, ülkesine Rusya tarafından 10 adet “Oreşnik” balistik füze sisteminin konuşlandırılacağını duyurdu. Lukashenko, gelecekte bu sayının artabileceğini belirtti.

Leningrad bölgesinde gerçekleşen Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) Yüksek Konseyi toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lukashenko, Rusya’nın Belarus’a kaç adet “Oreşnik” balistik füze sistemi yerleştireceği konusunda açıklamalarda bulundu.

“Şu an için belirli bir sayı var, ileride nasıl bir gelişme olacak göreceğiz. Eğer Rusya isterse, biz de daha fazlasını yerleştirebiliriz” diyen Lukashenko, bu sayının rezervlerle birlikte olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Belarus topraklarına Rus taktik nükleer silah konuşlandırdıklarını ve Ukrayna’da test edilen nükleer olmayan hipersonik ekipmanlarla donatılmış “Oreşnik” adlı balistik füzenin gelecek yılın ikinci yarısında Belarus’a yerleştirileceğini açıklamıştı. (AA)

Related Posts

Dört köyde zehirlenme vakası: Bir haftada 80 kişi hastanelik oldu

Bolu’da aynı içme suyu hattını kullanan 4 köyde yaşayan 80 kişi, 1 hafta içinde mide bulantısı ve ishal şikayetleriyle hastanelere başvurdu. Zehirlenmelerin su kaynaklı olduğu düşüncesiyle içme suyu hattından numune alındı.

İran Sağlık Bakanı: “Hava kirliliği nedeniyle ülkede her yıl yaklaşık 50 bin çocuk hayatını kaybediyor”

İran Sağlık Bakanı: “Hava kirliliği nedeniyle ülkede her yıl yaklaşık 50 bin çocuk hayatını kaybediyor”

ABD Başkanı Trump, Orta Doğu turunun ilk ayağı Suudi Arabistan’da; görüşmelerin gündeminde ne var?

ABD Başkanı Trump, Orta Doğu turunun ilk ayağı Suudi Arabistan’da; görüşmelerin gündeminde ne var?

Öğretmen servisleri çarpıştı; 28 yaralı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde öğretmenleri taşıyan iki servis minibüsünün çarpışması sonucu 28 kişi yaralandı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

ABD-İsrail arasında rüzgâr soğuk: Trump Netanyahu’yu aradan çıkardı

ABD Başkanı Donald Trump’ın son dönemde Ortadoğu politikasında attığı adımlar Tel Aviv’de “İsrail’i devre dışı bırakma” hamleleri olarak görülmeye başladı. Son olarak Hamas ile doğrudan görüşmeler sonucunda, Gazze’deki İsrailli-Amerikalı rehine serbest bırakılırken, süreçten dışlanan Tel Aviv yönetiminde panik yaşanıyor.

Sağlık Bakanı: Fazla kiloluları tespit edip sağlık birimlerine yönlendireceğiz

Sağlık Bakanı Memişoğlu, 81 ilde eş zamanlı başlatılan programla sağlık personelinin, vücut kitle indeksi (VKİ) ölçümleri gerçekleştireceğini duyurdu. Memişoğlu, fazla kilolu kişilerin tespit edilerek gerekli sağlık birimlerine yönlendirileceğini ifade etti.