Özgür Özel: Bakanlık, Bolu yangını bilirkişi heyetine ‘raporu değiştirin’ diye baskı yapmış

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Adalet Arayışını Savunuyor

T24 Haber Merkezi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bolu Grand Kartal Otel faciasıyla ilgili bilirkişi raporuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç‘un rapora “korsan” demesine tepki gösteren Özel, “Rapor Adalet Bakanı’nın malı değil, milletin malıdır, milletin adalet arayışının teminatıdır” ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özel, İzmir’de basın açıklaması yaparak bilirkişi raporunu ve yangınla ilgili konuları detaylı olarak ele aldı.

Özel, şu açıklamalarda bulundu:

“Adalet konusunda müdahale oldu. Biz gerekli adımları atarak heyetin raporunu kamuoyuyla paylaştık. Rapor, il özel idaresi ve bakanlığı sorumlu görürken, belediyeyi sorumlu tutmuyor. Ancak bakanlık baskı yaparak raporu değiştirmeye çalışıyor. Biz adaleti savunduk ve gerçeği gizlemeye yönelik korsanlığı engelledik.”

“Adalet Bakanlığı korsan rapor dedi ama raporun gerçekliği üzerinde bir şüphe belirtmedi. O rapor milletin malıdır ve gerçekleri yansıtmaktadır. Adaleti korumak için adımlar attık.”

“Müdahaleler sonrasında heyete ilaveler yapılacağı söyleniyor. Ancak rapordaki temel tespitler değiştirilemez. Yapılacak ilaveler de bakanlığı kurtarmaya yönelik olamaz, yasalar açıktır.”

“Bilirkişi heyetinin çalışmalarını dikkatle takip ediyoruz. Adalet Bakanlığı’nın bu konuda bilgisi var mı diye sordum ama maalesef cevap alamadım. Devletin içinde olanları bilmek önemlidir.”

Detaylar için buraya tıklayabilirsiniz: Bakan Tunç’un İtirazı ve Özel’in Raporu

Related Posts

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü

Dondurucuda bulunan bebeğin annesi bulundu

Ankara’da derin dondurucuda cesedi bulunan erkek bebeğin annesinin, ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti’ suçundan cezaevinde bulunan ev sahibi Gözde İ. (31) olduğu belirlendi.

Bahçeli’nin “İmamoğlu davası canlı yayınlansın” mesajına Erdoğan’dan sürpriz destek

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in İBB davalarının canlı yayınlanması talebine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek vermesinin ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.

Savaşın ortasında yüzlerce kişiyi öldüren kararı kimin verdiği belli oldu

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in Ukrayna’ya silah sevkiyatını Beyaz Saray’dan habersiz durdurduğu ortaya çıktı. Kararın ardından Kiev’de yüzlerce bina yıkıldı, çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Trump ise “Benim kararım değildi” diyerek sorumluluğu reddetti.

Özgür Özel Silivri’de: Tutuklu başkanları ziyaret ediyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ve diğer tutuklu başkanları ziyaret ediyor.

New York’ta 150 milyon yıllık Ceratosaurus iskeleti ve Mars’tan gelen dev meteorit sergileniyor

ABD’nin New York kentindeki ünlü Sotheby’s Müzayede Evi, bu hafta hem dinozor meraklılarını hem de uzay tutkunlarını heyecanlandıran bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler, Jura Devri’nde yaşamış Ceratosaurus türüne ait etkileyici bir iskeleti yakından görme fırsatı buluyor.