“Rusya’nın en çekici teröristi” olarak adlandırılan kadın, 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Rusya’da Ukrayna Yanlısı Terörist 21 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Rusya’da gerçekleştirdiği Ukrayna yanlısı terör saldırıları sebebiyle Viktoria Shinkaruk isimli kadın, “Rusya’nın en çekici teröristi” olarak tanındı ve 21 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

29 yaşındaki Shinkaruk’a demiryolu ve petrol rafinerilerine yönelik terör saldırıları planladığı suçlaması yöneltilirken, Rus Askeri Mahkemesi Shinkaruk’un Ukrayna lehine çalıştığını ve Kiev’de bir “dead drop” operasyonuna katıldığını iddia etti.

Mahkeme tarafından suçlu bulunan Shinkaruk ve suç ortağı Alexander Kholodkov, çeşitli terör suçlarından dolayı cezalandırıldılar.

Shinkaruk’un savunması mahkeme tarafından reddedilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in güvenlik konularındaki hassasiyetinin de bu kararda etkili olduğu belirtildi.

Mahkeme Kararına Tepkiler

Shinkaruk’un yakın çevresi, suçlamalara inanmadıklarını dile getirirken, bazıları ise Shinkaruk’un eşinin etkisiyle hata yaptığını savundu.

Bazı kesimler ise bu kararın Putin’in güvenlik politikasıyla ilgili bir sonuç olduğunu düşünüyor.

Related Posts

Senatör Sanders’tan, Kongre onayı olmadan ABD’nin İran’a karşı askeri eylemlerini engelleyecek yasa tasarısı

Senatör Sanders’tan, Kongre onayı olmadan ABD’nin İran’a karşı askeri eylemlerini engelleyecek yasa tasarısı

Bartın merkezli 2 ilde fuhuş operasyonu

Bartın merkezli 2 ilde düzenlenen fuhuş operasyonunda 9 şüpheli gözaltına alındı.

11A’daki 2. mucize

Hindistan’ın Ahmedabad kentinde düşen uçaktaki 242 kişiden sadece 11A’daki yolcunun sağ kurtulduğu kazada bir mucize daha yaşandı. Owen Jackson adlı İngiliz yolcunun aynı koltuğa rezarvasyon yaptırdığı, iş yoğunluğu nedeniyle  bileti iki gün sonraya aldığı öğrenildi.

İsrailliler deniz yoluyla Kıbrıs’a kaçıyor: Binlerce dolar ödeyip Rumlara sığınmaya çalışıyorlar

İsrail’in İran saldırısının ardından birçok Orta Doğu ülkesinin hava sahasını kapatması nedeniyle Güney Kıbrıs Rum Kesimi bir kez daha kaçış noktası haline geldi. İran’ın misilleme saldırıları sonrası panikleyen İsrailliler, binlerce dolar ödeyerek deniz yoluyla Rumlara sığınmaya çalışıyor.

İsrail’in saldırıları sonrası İran’dan flaş hamle: Resmen açıkladılar

İsrail ve İran’ın karşılıklı saldırıları devam ediyor. 4 gündür devam saldırılarda iki ülkenin askeri hedefleri ele alındı. Öte yandan İsrail, İran’ın askeri tesislerinin yanı sıra nükleer tesislerini de vurdu. Bölgede ciddi bir nükleer sızıntı …

Muğla’da eşeği tüfekle öldürdüler

Muğla’nın Marmaris ilçesinde azat edilen bir eşeği tüfekle ateş edilerek öldürülmesi hayvan severlerin büyük tepkisine neden oldu.