Terör örgütü PKK’nın elebaşı Öcalan’la ilgili çok konuşulacak kulis

DEM Partili Kaynaklar, PKK’nın Silah Bırakma Süreci Hakkında Açıklamalarda Bulundu

DEM Partili kaynaklar, terör örgütü PKK’nın fesih kararının ardından silah bırakmaya yönelik ilk adımlarını atmasını beklediklerini ifade etti.

TBMM’nin kapanmadan kurulması planlanan komisyon için yol haritası belirlemeye çalışan DEM Partili kaynaklar, siyasi partiler arasında ortak noktaların belirlenmesini önemsediklerini belirtti.

Komisyonun yazın kurulmasını talep eden kaynaklar, sürecin hızlanması ve toplumsallaşması için yaz döneminin fırsat olabileceği konusunda görüş bildirdi.

Hükümetin süreci hızlandırması için 11 Temmuz’da planlanan silah bırakma törenindeki görüntülerin kamuoyuna sunulması gerektiğini savunan kaynaklar, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın sürece kararlılıkla destek verdiğini vurguladı.

Silah bırakma töreni için Öcalan’dan video mesaj bekleyen DEM Partili kaynaklar, etkinliğin canlı yayınlanmayacağını ancak DEM Parti heyetinin törene katılacağını açıkladı.

  • DEM Partili kaynaklar, sürecin hız kazanması için Öcalan’ın etkisinin büyük olduğuna inanıyor.
  • Partililer, komisyonun basına kapalı olmaması gerektiğini savunurken, AK Partililer farklı bir görüş benimsemiş durumda.
  • Sürecin ilerlemesiyle ilgili detaylar, parti yetkilileri ve STK’lar arasında yapılan görüşmelerle belirlenecek.

Related Posts

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü

Dondurucuda bulunan bebeğin annesi bulundu

Ankara’da derin dondurucuda cesedi bulunan erkek bebeğin annesinin, ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti’ suçundan cezaevinde bulunan ev sahibi Gözde İ. (31) olduğu belirlendi.

Bahçeli’nin “İmamoğlu davası canlı yayınlansın” mesajına Erdoğan’dan sürpriz destek

Ekrem İmamoğlu ve Özgür Özel’in İBB davalarının canlı yayınlanması talebine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin destek vermesinin ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da açıklama geldi. Erdoğan, “Bana göre gayet güzel bir takdirdir, hayırlı olur” dedi.

Savaşın ortasında yüzlerce kişiyi öldüren kararı kimin verdiği belli oldu

ABD Savunma Bakanı Pete Hegseth’in Ukrayna’ya silah sevkiyatını Beyaz Saray’dan habersiz durdurduğu ortaya çıktı. Kararın ardından Kiev’de yüzlerce bina yıkıldı, çok sayıda sivil hayatını kaybetti. Trump ise “Benim kararım değildi” diyerek sorumluluğu reddetti.

Özgür Özel Silivri’de: Tutuklu başkanları ziyaret ediyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Silivri’de tutuklu bulunan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu ve diğer tutuklu başkanları ziyaret ediyor.

New York’ta 150 milyon yıllık Ceratosaurus iskeleti ve Mars’tan gelen dev meteorit sergileniyor

ABD’nin New York kentindeki ünlü Sotheby’s Müzayede Evi, bu hafta hem dinozor meraklılarını hem de uzay tutkunlarını heyecanlandıran bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Ziyaretçiler, Jura Devri’nde yaşamış Ceratosaurus türüne ait etkileyici bir iskeleti yakından görme fırsatı buluyor.