Türkiye’nin Afrika açılımı tam gaz

Afrika Kalkınma Fonu’na Destek Kanun Teklifi Kabul Edildi

Ankara – Afrika Kalkınma Fonu Kuruluş Anlaşmasının Tadiline ve Guvernörler Kurulu Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, komisyona verdiği bilgide, uluslararası finans kurumu niteliğinde olan Afrika Kalkınma Fonu’nun her üç yılda bir gerçekleştirdiği kaynak artırımlarında Türkiye’nin donör ülkeler arasında yer aldığını ve Afrika’daki az gelişmiş ülkelere hibe ve tavizli kredi verdiğini belirtti.

274 milyon dolarlık İhale

Türkiye’nin 2013 yılında Afrika Kalkınma Bankası’na ve Afrika Kalkınma Fonu’na donör olarak üye olduğunu vurgulayan Duran, Türk firmalarının bu sayede bankanın finanse ettiği projelerin ihalelerine katılma fırsatı elde ettiğini açıkladı. Türk firmalarının 2013 yılındaki üyeliklerinden bu yana bankadan yaklaşık 274 milyon dolarlık ihale kazandığı bilgisini paylaştı.

Yıllık 276 Milyar Dolarlık Finansman Gerekiyor

Duran, Afrika’nın düşük gelirli ülkelerinin sosyoekonomik kalkınması için yıllık 276 milyar dolarlık bir finansman desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, şu anda bu tutara ulaşmak için yılda 245 milyar dolar açık bulunduğunu belirtti. Fonun mevcut kaynaklarının artırılıp finansman açığının kapatılması için üyelerce finansal piyasalardan borçlanma imkanı sağlanması konusunda ortak bir mutabakat olduğunu açıkladı.

Related Posts

Kredi kartı borçları takipte: Yüzde 1056 artışla rekor kırdı!

2020’den bu yana bireysel kredi kullanımında önemli bir dönüşüm yaşandı. BDDK verilerine göre, konut kredileri ciddi oranda gerilerken, kredi kartları bireysel kredilerin neredeyse yarısını oluşturur hale geldi. Takipteki kredilerde ise en büyük artış ihtiyaç kredileri ve kartlarda görüldü.

Yurt dışından alışveriş yaparken dikkat! Hem banka hem de kişisel verileriniz kaydediliyor

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, yurt dışı sitelerden alışverişlerde hem kişisel bilgilerin hem de banka bilgilerinin kaydedildiğini belirterek “Özellikle Türkiye’de herhangi bir temsilcisi bulunmayan yabancı elektronik ticaret sitelerinde karşılaşılacak sorunlarda muhatap da bulunmuyor. Bu nedenle tüketicilerimizin yurt dışı alışverişlerde daha dikkatli olmasını öneriyoruz” dedi.

Borsa haftayı ekside kapattı: İşte en çok kazandıran ve kaybettiren hisseler

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta yüzde 2,81 değer kaybederken, bazı hisseler yatırımcısına kazandırdı. Haftanın en çok yükselen ve düşen hisseleri belli oldu.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

Borsadaki kayıp 40 günde 1,5 trilyon lira oldu

19 Mart ve sonrasıyla başlayan olaylar neticesinde Borsa İstanbul BIST 100 endeksindeki kaybın 40 günlük bilançosu 1,5 trilyon lira oldu.

Memur ve emekliler dikkat! Kritik veri için gözler pazartesiye çevrildi: İşte maaşlar için yeni tahmin

Milyonlarca memur ve emekliyi ilgilendiren kritik nisan ayı enflasyon verisi 5 Mayıs Pazartesi günü açıklanacak. Açıklanan 3 aylık enflasyon verisine göre emekliler yüzde 10.06 oranında zammı şimdiden hak etti. Ancak zamlı maaşların belli olması için 3 aylık veri daha kaldı. Peki beklentiler neler? Emekli ve memurlara ne kadar zam olacak? En düşük emekli maaşı ne kadar olur? İşte detaylar… 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir