Uzmanı uyardı: 50-60 yaş arasında daha sık görülüyor

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Doğan Atan: İşitme Kayıpları ve Ani İşitme Kaybı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Doğan Atan, işitme kayıpları ve ani işitme kaybı konusunda önemli açıklamalarda bulundu. İşitme kaybının, kulaklardan birinde veya her iki kulakta işitme yetisinin azalması durumu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Atan, teşhisin odyogram adı verilen işitme testi ile konulduğunu belirtti. Odyogram sayesinde işitme kaybının derecesi ve hangi bölümde problem olduğunun tespit edildiğini söyledi.

İşitme kaybının dış kulak, orta kulak ve iç kulaktan kaynaklanabileceğini belirten Prof. Dr. Atan, özellikle iç kulak kaynaklı işitme kayıplarının tedavisinin aciliyet gerektirebileceğini ifade etti. En acil durumun ise ani idiopatik işitme kaybı olduğunu belirtti.

‘Kulak Çınlaması, Uğultu ve Baş Dönmesi Eşlik Edebilir’

Prof. Dr. Atan, ani işitme kaybının genellikle belirsiz nedenlerle ve üç günden kısa sürede gelişen bir durum olduğunu açıkladı. Bu durumun kulak çınlaması, uğultu ve nadiren baş dönmesi gibi semptomlarla birlikte görülebileceğini belirtti. Ani idiopatik işitme kaybının genellikle 50-60 yaş aralığında görüldüğünü ve erkeklerde ve kadınlarda benzer sıklıkta rastlandığını söyledi.

Ani işitme kaybının nedenlerinin enfeksiyöz, otoimmün, vasküler, nörolojik hastalıklar ve bazı ilaçlar olabileceğini belirten Prof. Dr. Atan, hastaların detaylı bir değerlendirmeden geçmesi gerektiğini vurguladı.

‘Geç Teşhis, İşitme Kaybının Kalıcı Hale Gelmesine Yol Açabilir’

Acil bir durum olan ani işitme kaybında zamanında müdahalenin kritik olduğunu söyleyen Prof. Dr. Atan, hastaların hekime geç başvurması ve durumu ciddiye almamasının tedavinin başarısını azaltabileceğini ve kalıcı işitme kaybına yol açabileceğini belirtti. Ani idiopatik işitme kaybının tedavisinde öncelikle medikal tedavinin uygulanması gerektiğini ifade etti.

Özellikle erken teşhisin ve zamanında müdahalenin işitme kaybının kalıcı hale gelmesini önlediğini belirten Prof. Dr. Atan, hastaların vakit kaybetmeden uzman bir hekime başvurmaları gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Önemsiz başlayan ama… Sessiz ilerleyen tehdit

Prostat büyümesi çoğu erkekte yaşlanmanın doğal bir sonucu. Ancak ne zaman tehlikeye dönüşür, bunu bilmek hayat kurtarır. İyi huylu büyüme, kanser ve enfeksiyon birbirine karıştırılıyor. Belirtiler benzer ama tedavileri çok farklı.

Anne karnındaki 8 aylık bebeğe kan nakli gerçekleştirildi!

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, anne karnında anemi (kansızlık) teşhisi konulan 33 haftalık bir bebeğe kan nakli gerçekleştirildi.

20’lik dişlerini bankada saklayan var! Tamir çipi devrede: ‘Türkiye de adım attı’

20’lik dişler artık sadece cerrahi atık değil. İçerdikleri kök hücrelerle sinir, kemik, kornea ve damar dokularının yenilenmesinde rol oynayabiliyorlar. Yani bu da pek çok hastalığın tedavisinde umut vadettiği anlamına geliyor. Öyle ki yirmilik dişler artık çöpe atılmıyor, özel bankalarda saklanıyor. “Türkiye’de de adımlar atıldı” diyen Doç. Dr. Münir Demirel anlattı.

Uzmanı açıkladı: Bağırsak hastalıkları doğru tedavi ve beslenme ile kontrol altına alınabilir

Uzmanı açıkladı: Bağırsak hastalıkları doğru tedavi ve beslenme ile kontrol altına alınabilir

Estetik Kimin Alanı Tartışması !

Estetik operasyonlara ilgi her geçen gün artarken, estetik ameliyatlardaki ‘alan ihlali’ tartışması da sürüyor. Plastik Cerrahlar, “Biz buz işin sahibiyiz” diyor. 

Bu baharatlar ilacon etkisini sıfırlıyor! 5 dakikada çöp, vücuttan hızla atılıyor

Uzmanlar, yaygın olarak kullanılan 3 baharatın hayat kurtarıcı etkisi olan bazı ilaçların etkisini azaltabileceğini belirtiyor. Bu baharatları tüketiyorsanız, içtiğiniz ilaçların faydalı etkilerini hissedemiyor olabilirsiniz. İşte dikkatli bir şekilde tüketmeniz gereken baharatlar.