Valilikten cuma namazı uyarısı

İstanbul Valiliği, Kamu Kurumlarına Cuma Namazı Yazısı Gönderdi

İstanbul Valiliği, kamu kurumlarına verdiği önemli bir yazı ile dikkat çekti. Vali Davut Gül imzasıyla gönderilen yazıda, cuma namazı saatinin mesai saatlerine denk gelmesi durumunda çalışanlara izin verilmesi gerektiği vurgulandı.

“Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü tarafından 2016/1 Sayılı Genelge ile belirlenen dini inanç hürriyetine saygı gereği, cuma namazı saati ile mesai saatlerinin çakıştığı durumlarda personelin izin kullanabilmesine olanak tanınması kararlaştırılmıştı.”

Ancak bazı kurumlarda yaşanan aksaklıklar dikkat çekti. Personel isim ve imzasının istenmesi, izin saatlerinin hafta içi mesai saatlerine eklenmesi gibi farklı uygulamalar görüldü. Genelgenin amacı, mesai saatlerinde işlerin aksamadan yürütülmesini sağlamak ve ibadet hakkının engellenmemesini temin etmektir.

İlgili Genelge’nin doğru bir şekilde uygulanması gerektiğini vurgulayan İstanbul Valiliği, kamu kurumlarının bu konuda daha duyarlı olmalarını talep etti.

Related Posts

Ticaret Bakanlığından deprem çantası ve çadırı denetimi

İlkyardım çantası, deprem çadırı ve çantası gibi malzemelerde fahiş fiyat artışı yapıldığına dair şikayetler üzerine Ticaret Bakanlığı ekipleri bu ürünlerin satışını gerçekleştiren işletmeler nezdinde denetimler gerçekleşti.

Deprem korkusuyla parkta kalan eşi ve baldızını silahla vurdu

Esenyurt’ta deprem nedeniyle parkta çocuklarıyla birlikte kalan Pınar Bakırcı ve kardeşi, ayrı yaşadığı eşi Turgut Bakırcı tarafından silahla vuruldu. İki kadın hastaneye kaldırılken, şüpheli ise gözaltına alındı.

Papa Francis’in cenazesine Türkiye’den katılacak isim belli oldu

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis için 26 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek cenaze töreninde Türkiye’yi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş temsil edecek.

Depremde evleri yıkıldı, konteyner yuvaları alevlere teslim oldu

Hatay’da depremde evleri yıkılan ailelerin konteyner yuvaları yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangında üç konteyner ve depo olarak kullanılan üç çadır yandı.

Kiev Belediye Başkanı: Barış için topraklarımızdan vazgeçmek zorunda kalabiliriz

Rusya’nın saldırısından saatler sonra İngiliz basınına konuşan Kiev Belediye Başkanı Kliçko, olası bir barış anlaşması için geçici olarak bazı topraklarından vazgeçmek durumunda kalabileceklerini söyledi.

CHP’nin olağanüstü kurultayı için iptal başvurusu

Bazı eski delegeler, CHP’nin 6 Nisan’da gerçekleştirilen 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali için başvuru yaptı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir