Van’da Tiroid Ameliyatında Teknoloji ile Başarı Sağlandı

VAN’da Tiroid Ameliyatındaki Risk Teknolojiyle Aşıldı

VAN – Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen bir tiroid ameliyatında, sinir monitorizasyon yöntemi kullanılarak başarılı bir operasyon gerçekleştirildi. 49 yaşındaki kadının ses telleri zarar görmeden ameliyat başarıyla tamamlandı.

Van’ın Erciş ilçesinde yaşayan 49 yaşındaki 6 çocuk annesi Aynur Hakir, boğaz ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkikler sonucunda tiroid hastalığı teşhisi konuldu ve Hakir ameliyat edilmesi gerekti. Ameliyat esnasında, ses tellerine giden sinirlerin korunması ön planda tutularak operasyon sorunsuz bir şekilde tamamlandı. Hasta kısa süre içerisinde sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Kadir Bartın, tiroid cerrahilerinde en fazla korkulan risklerden birinin ses telleri sinirlerinin hasar görmesi olduğunu belirtti. Bu tür bir hasarın ses kısıklığı ve yutma güçlüğü gibi ciddi problemlere neden olabileceğini vurgulayan Dr. Bartın, hastanenin gelişmiş teknolojisi sayesinde bu risklerin önemli ölçüde azaltılabildiğini söyledi.

Tiroid cerrahilerinin yaygın bir şekilde gerçekleştirildiğini aktaran Bartın, tiroid ameliyatlarında sinir monitorizasyonu yönteminin rutin olarak uygulandığını dile getirdi. Hasta Aynur Hakir, ameliyat sonrasında herhangi bir komplikasyon yaşamadan sağlığına kavuştuğunu ifade ederek operasyonu gerçekleştiren doktora teşekkür etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / YILMAZ SÖNMEZ – Sağlık

Related Posts

Anne karnındaki 8 aylık bebeğe kan nakli gerçekleştirildi!

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, anne karnında anemi (kansızlık) teşhisi konulan 33 haftalık bir bebeğe kan nakli gerçekleştirildi.

20’lik dişlerini bankada saklayan var! Tamir çipi devrede: ‘Türkiye de adım attı’

20’lik dişler artık sadece cerrahi atık değil. İçerdikleri kök hücrelerle sinir, kemik, kornea ve damar dokularının yenilenmesinde rol oynayabiliyorlar. Yani bu da pek çok hastalığın tedavisinde umut vadettiği anlamına geliyor. Öyle ki yirmilik dişler artık çöpe atılmıyor, özel bankalarda saklanıyor. “Türkiye’de de adımlar atıldı” diyen Doç. Dr. Münir Demirel anlattı.

Uzmanı açıkladı: Bağırsak hastalıkları doğru tedavi ve beslenme ile kontrol altına alınabilir

Uzmanı açıkladı: Bağırsak hastalıkları doğru tedavi ve beslenme ile kontrol altına alınabilir

Estetik Kimin Alanı Tartışması !

Estetik operasyonlara ilgi her geçen gün artarken, estetik ameliyatlardaki ‘alan ihlali’ tartışması da sürüyor. Plastik Cerrahlar, “Biz buz işin sahibiyiz” diyor. 

Bu baharatlar ilacon etkisini sıfırlıyor! 5 dakikada çöp, vücuttan hızla atılıyor

Uzmanlar, yaygın olarak kullanılan 3 baharatın hayat kurtarıcı etkisi olan bazı ilaçların etkisini azaltabileceğini belirtiyor. Bu baharatları tüketiyorsanız, içtiğiniz ilaçların faydalı etkilerini hissedemiyor olabilirsiniz. İşte dikkatli bir şekilde tüketmeniz gereken baharatlar.

“A4 Challenge” akımına dikkat: Çocukların benlik algılarında kalıcı izler bırakabilir!

“A4 Challenge” akımına dikkat: Çocukların benlik algılarında kalıcı izler bırakabilir!