Vurgunun böylesi: İstanbullular eve kapanmışken hayali konserler mi düzenlendi?

  • HABER7

CHP’li isimlerin parti içindeki usulsüzlükleri ihbar etmesiyle başlayan soruşturmalar ciddi yargı safhasına taşındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin merkezinde yer alan yolsuzluk ve terör soruşturmaları çerçevesinde CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte 106 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

DUDAK UÇUKLATAN İDDİA

Mali boyutu 276 milyar TL olarak iddia edilen İBB ve iştiraklerindeki yolsuzluk çarkına dair sosyal medyada dolaşıma sokulan çarpıcı bir belgesel yayımlandı.

Belgeselde, İBB’nin devasa bütçesinin 17 bakanlığın 12’sinden fazla olduğuna vurgu yapılarak, mali kaynağın hizmet yerine iştirak şirketler üzerinden özel şirketlere aktarıldığı örneklerle paylaşıldı.

Ayrıca, sadece İBB’den ihale almak amacıyla kurulan şirketlerin varlığı ve bu şirketlerin belediye kasasından milyonlarca lirayı hesaplarına aktardıkları belirtildi.

İstanbul Vurgun Vurgun” isimli 5 dakikalık belgeselde, koronavirüs salgını sırasında İBB’nin 1388 konser, 1832 çocuk gösterisi, 930 yetişkin gösterisi düzenleyerek faturalar oluşturduğu ve ödemeler yaptığı iddia edildi.

Popüler konserlerle adından sıkça söz ettiren İBB’nin bu iddialara nasıl cevap vereceği ise merak konusu.

PARA AĞINI MASAK ÇÖZDÜ

Öte yandan İBB’deki yolsuzlukla ilgili MASAK raporunda bütün para akışlarının açığa çıkarıldığı bildirildi.

Rapora göre, İBB’deki kara para trafiğinin kamudan kişiye, şirketten kişiye ve şirketten kamuya şeklinde gerçekleştiği belirtildi.

MASAK raporu, 106 kişi arasındaki ağ bağlantısının en tepesinde Ekrem İmamoğlu olduğunu iddia etti. Suç örgütü, oluşturulan ilişki ağında rüşvet alıp rüşvet vererek kazanç elde etti.

Raporda ayrıca nitelikli dolandırıcılığın yapıldığı ifade edildi ve geliri belirli olan ancak ani bir şekilde zenginleşen kişilerin listelendiği belirtildi.

İş karşılığında yapılan ödemelerin IBAN yerine kurye ile taşınan nakit paralarla gerçekleştirildiği tespit edildi ve bu işlemlere dair görüntülerin bulunduğu iddia edildi.

AYLAR ÖNCE SÖYLEMİŞ

İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İBB’de bütçe görüşmeleri esnasında yaptığı konuşmada, İmamoğlu’nun başkanlık sürecinde 127 milyar TL’lik bütçenin izlerinin kaybolduğunu gündeme getirmişti.

2024 yılına dair yapmış olduğu konuşmada, geçmiş 4 yılda bütçede yer alan ancak gerçekleştirilmeyen yatırımların mali değerinin 127 milyar 365 milyon 178 bin TL olduğunu belirten Göksu, “Bu para nereye gitti?” diye sormuştu.

 

 

Related Posts

Ticaret Bakanlığından deprem çantası ve çadırı denetimi

İlkyardım çantası, deprem çadırı ve çantası gibi malzemelerde fahiş fiyat artışı yapıldığına dair şikayetler üzerine Ticaret Bakanlığı ekipleri bu ürünlerin satışını gerçekleştiren işletmeler nezdinde denetimler gerçekleşti.

Deprem korkusuyla parkta kalan eşi ve baldızını silahla vurdu

Esenyurt’ta deprem nedeniyle parkta çocuklarıyla birlikte kalan Pınar Bakırcı ve kardeşi, ayrı yaşadığı eşi Turgut Bakırcı tarafından silahla vuruldu. İki kadın hastaneye kaldırılken, şüpheli ise gözaltına alındı.

Papa Francis’in cenazesine Türkiye’den katılacak isim belli oldu

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis için 26 Nisan Cumartesi günü düzenlenecek cenaze töreninde Türkiye’yi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş temsil edecek.

Depremde evleri yıkıldı, konteyner yuvaları alevlere teslim oldu

Hatay’da depremde evleri yıkılan ailelerin konteyner yuvaları yanarak kullanılamaz hale geldi. Yangında üç konteyner ve depo olarak kullanılan üç çadır yandı.

Kiev Belediye Başkanı: Barış için topraklarımızdan vazgeçmek zorunda kalabiliriz

Rusya’nın saldırısından saatler sonra İngiliz basınına konuşan Kiev Belediye Başkanı Kliçko, olası bir barış anlaşması için geçici olarak bazı topraklarından vazgeçmek durumunda kalabileceklerini söyledi.

CHP’nin olağanüstü kurultayı için iptal başvurusu

Bazı eski delegeler, CHP’nin 6 Nisan’da gerçekleştirilen 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptali için başvuru yaptı.