‘Yenidoğan çetesi’ sanıklarından İlker Gönen toprağa verildi

112 Acil Çağrı Merkezi’nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastaları önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip, ölümlerine neden oldukları ortaya çıkan “yenidoğan çetesi” davasında örgüt yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan doktor İlker Gönen, önceki gün tutuklu bulunduğu Antalya’nın Döşemealtı ilçesindeki cezaevinde tek kişilik hücrede ölü bulundu.

İntihar ettiği açıklanan İlker Gönen için bugün ikindi vakti Küçükçekmece Hacı Ömer Çetinsaya Camisi’nde cenaze namazı kılındı. Gönen daha sonra Sarıyer’de toprağa verildi.

‘İLK BULGULAR İNTİHAR YÖNÜNDE’

Cenazeye Gönen’in yakınları ve meslektaşları katıldı. Cenaze töreninde açıklama yapan İlker Gönen’in avukatı Aydın Mantar, ölüm haberinin ailesine 4,5 saat sonra verilmesini kuşkulu bulduklarını belirterek “İlk bulgular intihar yönünde. Adli Tıp süreci işletilmeden bir şey dememiz pek mümkün değil. İntihar mı değil mi; intihara yönlendirme mi, bunların hepsini soruşturmayla öğreneceğiz. Benim aylardır anlatmaya çalıştığım şey, dezenformasyonun ne kadar tehlikeli olabileceği… Cımbızlanarak, kesilerek, bağlamından koparılarak dezenformasyona uğratılan bilgilerle bugün geldiğimiz sonuç ortada” dedi.

Aydın Mantar, müvekkili İlker Gönen’in, yaklaşık 3 hafta önce ikinci duruşma devam ederken geçici olarak kaldığı Marmara Cezaevi’ndeki hücresine urgan bırakıldığını iddia etmiş, bu iddia üzerine Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı “halkı yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlamasıyla soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

MURAT EMİR: ÇETENİN KONUŞMASI MI ENGELLENMEYE ÇALIŞILIYOR

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de İlker Gönen’in ölümüyle ilgili şu paylaşımı yapmıştı:

“Yenidoğan çetesinde ikinci intihar vakası… İki numaralı sanık İlker Gönen’in cezaevinde intihar ettiği bilgisi paylaşılıyor. İfadesinde İl Sağlık Müdürlüğü denetçilerinin sorumluluğundan bahsetmişti. Aralık ayında da kapatılan özel hastanelerden birinin idari amiri olan, iddianamede adı geçmesine rağmen tutuklanmayan Satılmış Çim, kendi aracı içerisinde ölü bulunmuştu ve yine intihar denilmişti. İntihar süsü ile asli sorumluları ifşa edecek olan çetenin konuşması mı engellenmeye çalışılıyor?”

(İHA)

Related Posts

RTÜK Başkanı Şahin’den sokak röportajı açıklaması: Denetimler sıkılaştırılacak

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, “Toplumu kin ve düşmanlığa sevk eden, ayrımcılığı körükleyen bu tür içeriklere asla müsamaha gösterilmeyecek, sokak röportajlarına yönelik denetimlerimiz daha da sıkılaştırılarak kararlılıkla sürdürülecektir”  dedi.

Son dakika İstanbul’da deprem mi oldu? Az önce deprem İstanbul’da nerede oldu? İstanbul deprem Kandilli ve AFAD son depremler listesi 27 Nisan 2025

Son dakika İstanbul deprem haberleri..İstanbul’da deprem mi oldu? Az önce deprem İstanbul’da nerede oldu? İstanbul Kandilli ve AFAD son depremler.. 27 Nisan 2025 İstanbul deprem son dakika haberleri haberin detayında…Artçı deprem mi oldu İstanbul’da? İstanbul son deprem büyüklüğü ne kadar? İstanbul’da ve İstanbul yakınındaki depremler nelerdir? İstanbul’da anlık deprem mi oldu? Son dakika İstanbul canlı deprem haritası..Kandilli rasathanesi ve deprem araştırma enstitüsü ve AFAD İstanbul deprem haberleri.. İstanbul’da hangi ilçelerde deprem oldu ve hangi ilçelerde en çok hissedildi? Bugün İstanbul’da deprem mi oldu? Deprem İstanbul’da ne zaman ve kaç şiddetinde oldu? En son İstanbul’da nerede deprem oldu? İstanbul deprem haberleriyle ilgili en çok merak edilenlerin cevabı haberde..

New York’ta polis memuru silahlı saldırıda yaralandı

New York’ta polis memuru silahlı saldırıda yaralandı. Bölge güvenlik çemberine alındı, çalışma başlatıldı.

Tamirat için usta çağırdı, hayatının şokunu yaşadı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sıhhi tesisat tamiratı için bir eve giden usta, aniden rahatsızlandı ve hayatını kaybetti.

Cezayir’de toprak kayması: 4 kişi öldü

Cezayir’in yaşanan toprak kaymasında 4 kişi hayatını kaybetti. 5 teneke evin ise çöktüğü bildirildi.

“Hindistan’da adalet yerini bulacak”

Hindistan Başbakanı Modi, Cammu Keşmir’deki saldırı sonrası yaptığı açıklamada, “Adalet yerini bulacak” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir